zmanlar kanseri karmaşık bir hastalık kümesi olarak görüyorlar. Ancak bir takım yiyeceklerin ve beslenme alışkanlıkların kanseri tetikleyebileceğini belirtiyorlar.



Dünya kanser fonu tarafından yapılan bir araştırmada çeşitli beslenme alışkanlıkları ve yaşam şeklinde yapılan hataların kanseri tetikleyebileceği ortaya çıktı. Yapılan araştırmalara göre, sağlıksız diyet, fiziksel hareketsizlik, spesifik enfeksiyonların kanseri büyük ölçüde tetiklediği anlaşıldı.
Ayrıca kanseri büyük ölçüde tetikleyen gıdaların listesi yapıldı. İşte o gıdalar…

Beyaz un

Rafine edilmiş beyaz un yüksek miktarda karbonhidrat içerir. Bu durum sağlığınızı olumsuz yönde etkiler ve kanserin gelişmesini sağlayabilir.
Yapılan araştırmalara göre çok fazla ekmek ve beyaz un tüketen kadınlarda meme kanseri gelişme riski çok yükselmiştir.


Patates cipsi

Patates cipsi çok fazla yüksek ısıdaki yağda piştiği için popüler bir kanserojen olan akrilamidin oluşumuna yol açar. Patates cipsinde bulunan bu madde, meme, prostat, yumurtalık ve sindirim sitemiyle alakalı kanseri geliştirmede etkili olabilir.


Çiftlik somonu

Çiftlik somonu ile doğada yetişen somon arasında ciddi farklar bulunuyor. Science Dergisinde, çiftlikte bulunan somon balığında doğada yaşayan somon balığına kıyasla daha fazla miktarda zararlı kimyasal madde ve kansere teşvik eden içerik bulunduğunu doğrulayan bir araştırma yayınlanmıştır.


Rafine edilmiş tuzlu ve şekerli gıdalar

Yüksek früktozlu mısır şurubu gibi rafine edilmiş şeker ve yapay madde içeren bu gıdalar, hızla insülün düzeylerini yükseltebilir. Ayrıca kanserli hücrelerin büyümesini hızlandırabilir.