Abdülhamid zamanında Münasebetsiz Mehmed Efendi adıyla anılan biri varmış. Bu şahsın ünü Sultan Abdülhamid’e kadar ulaşmış. Padişah ‘niye bu insana münasebetsiz diyorlar,’ diye düşünmüş ve onu bir iftar yemeğine davet edip onunla tanışmak, sohbet etmek istemiş.
“Böylelikle belki de ona niye münasebetsiz dediklerini öğrenebilirim,” diye düşünmüş. Ve hemen adamlarından böyle bir organize yapmalarını istemiş. Emir derhal yerine getirilmiş…. İftar sofrası kurulmuş, davetliler gelip sofrada yerlerini almış. Münasebetsiz Mehmet Efendi denilen şahıs da davete icabet etmiş ve gösterilen yere oturmuş.
Vakit girince hep birlikte oruçlarını açmışlar, namazlarını kılmışlar. Sonra da sohbet meclisi kurulmuş. Padişah da aralarında olduğu için bir ara özellikle herkes Osmanlılardan, Osmanlı Sultanlarından, onların başarılarından konuşmaya başlamış. Bu konu üzerine sohbet öylesine koyulaşmış ki, herkes öyle aşka şevke gelmiş ki; sohbetin tadına denilecek hiçbir şey yokmuş.
Bu arada Münesebetsiz Mehmed Efendi, Sultan Hamit Hazretlerine: “Hamit Efendi! Sen zurna çalmasını bilir misin?” diye sormuş. Bu soruyu duyan herkes ‘böyle bir sorunun konuyla ne alakası var’ gibilerinden birbirlerini bakmışlar. derken Sultan Hamit Hazretleri sorulan bu soruya: “Hayır, ben zurna çalmasını bilmem,” diye cevap verince Mehmed Efendi az önce münasebetsiz söylenen sözü gölgede bırakacak şu sözü söylemiş: “Bizim çocuk da bilmez de onun için sordum.”