Osman Ziya Sülün, (d.1923 ö. 1984) “Sülün Osman” olarak bilinen ünlü dolandırıcı. Osman Ziya Sülün, 1923’te İstanbul’da doğdu. Adını duyurduğu ilk “işini” 1948 yılında Fatih’te yeni tuttuğu evin sahibini dolandırarak yaptı. 1950 ve 60’lı yıllardaki “işleriyle” ün kazanan “Sülün Osman”, tramvay, Galata Kulesi, kent meydanlarındaki saatler, şehir hatları vapurları gibi kamu mallarını saf vatandaşlara ‘satarak’ ya da ‘kiraya vererek’ efsane haline geldi.
Galata Köprüsü’nü satmak üzereyken tesadüfen yakalandı. Dolandırıcılığın falcılıktan evlenme vaadine kadar her türlüsünü deneyen ve yapan “Sülün” çok defasında da yakalandı.
Suçlulara Konferanslar verdi, savcılara danışmanlık yaptı

Hayatının tutuksuz yıllarında bir dönem hapishanelerde suça bulaşmadan yaşamak üzerine konferanslar verdi, Sadri Alışık gibi sinema artistlerine dolandırıcılık rolleri için yardımcı oldu, savcılara danışmanlık yaptı, filmlerde ufak roller aldı, iş kurdu, iş batırdı hatta kendisini de dolandırdılar..
Ölümüyle ilgili kesin bilgi olmamakla birlikte, polisin tahminlerine göre 1984’te Beyoğlu’nda sürekli kaldığı otelde kalp krizinden öldü ve kimlik taşımadığı için kimsesizler mezarlığına gömüldü.