1968 yılında Adana'da doğdu. Adana Erkek Lisesi’ni bitirdi. Sonra ODTÜ ve ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne devam etti.
Gazeteciliğe, Bizim Ocak dergisinde başladı. 1991 yılından itibaren haftalık Taraf dergisi Ankara Muhabiri oldu. Ak Zuhur, Akıncı Yolu, Tahkim, Bediiyyat ve Akademya dergilerinde, yazar ve tercüman olarak çalışmalarda bulundu.
Siyasi, İktisadî ve akademik çözümlemeler tarzında yazılar yazdı. 1996-1999 yılları arasında İstanbul Doğal Gaz Dağıtım A.Ş’de (İGDAŞ) tercüman olarak çalıştı. 2000 yılından itibaren, fiili sorumluluğunu üstlendiği Yeni Nizam, Beklenen Nizam, Aylık ve Baran dergilerinde sorumlu yazıişleri müdürü, editör veya haber müdürü olarak çalıştı.

Duygun, defalarca ve ısrarla “Türkiye, Osmanlı Devleti gibi, Doğu Türkistan’dan, Adriyatik Denizi’ne ve Fas’a kadar, Müslüman Türk milletine ve İslâm âlemine liderlik edecek şekilde tarihî misyonunu tekrar üstlenmek zorundadır, şartlar Türkiye’yi buna zorluyor” diyen, dünyaca meşhur eylemci Çakal Carlos’un (Ilich Ramirez Sanchez) Türkiye’deki tek yetkili temsilci gazetecisidir.

Kendi kalemiyle Fazıl Duygun:
Gazeteciliğe, ciddî olarak Taraf dergisinde başladım diyebilirim. 1991-1993 yılları arası T.B.M.M’de Taraf dergisi Ankara muhabiri olarak gerçekleştirdiğim veya vesile olduğum 40 civarındaki röportaj, benim gazetecilik sevdamı ateşledi diyebilirim. Tarafın kapatılmasının ardından, yayın hayatına atılan Akıncı yolu ve Tahkim dergilerinde faal olarak yazmaya devam ettim. Bir dönem, gerçekleştirdiği konferans serileriyle Türkiye gündemine oturan Akademya Dergisinde, çeşitli mevzularda yazılar yazdım ve bazı siyasî makaleler tercüme ettim.

ESERLERİ:

Sen Yıkmazsan Yıkılmaz
Fazıl Duygun
Bilge Karınca Yayınları
İskanbul 2010

Bu kitabın konusu olan röportajlar, bir dönem editörlüğünde bulunduğum ve hâlen yayınlanmakta olan Aylık dergisi ilâ 2,5 yıldır haber müdürlüğünde bulunduğum haftalık Baran Dergisi adına gerçekleştirmiş olduğum röportajlardan oluşmaktadır.

Hasan Köni, Fikret Başkaya, Alev Alatlı, Hüsnü Mahalli, Mehmet Bekaroğlu, Nuray Mert, Selahattin Demirtaş, Haşmet Babaoğlu, Halit Refiğ (merhum), Hasan Ünal, Mahmut Çetin, Temel Demirer, Gültekin Avcı, Ömer Lütfi Mete (merhum) Ece Temelkuran, Ferruh Sezgin, Mustafa Özcan, Suat Parlar, Anıl Çeçen, Yusuf Kaplan, Avni Özgürel, Nevzat Kösoğlu, Av. Doğan Yıldırım, İsmail Cengiz, Filistin ve Sudan Büyükelçileri vs. Türkiye’nin önde gelen gazeteci, fikir, siyaset, iktisat ve sanat adamlarıyla gerçekleştirdiğim ve 5 yıldır haftalık Baran Dergisi ve Aylık dergisinde yayınlamış bulunan röportajlarımı 3 cild halinde yayınlamak üzere kitaplaştırdım.

Akademik çalışmalarımı içeren bir kitabımı da yayına hazırladım. İçinde yaşadığımız küresel ekonomik krizin gerçekleşeceğini neredeyse, günü gününe tahmin ettim diyebilirim. Krizin daha emareleri bile görünmediği birkaç yıl öncesinden başlayarak ve çöküşün yaşanacağı yaklaşık tarihi vererek, dünyanın içine düştüğü bunalımı irdeledim.
Kitabımın adını “Sen Yıkmazsan Yıkılmaz” olarak koydum.

Yıkmak istediğim şey ne mi? Tabii ki, dünyayı kasıp kavuran, insanlığı bitiren ve çökerken bile “insanlığın benden başka alternatifi yok” iddiasında bulunan, Avrupa-Batı merkezli oluşumlar, bugün için liberal-kapitalist emperyalizm yani…
Zihnimizi tarumar etmiş olan Avrupa-Batı merkezli dünya görüşlerini, zihnimizde yıkmadan kendi öz sistemimizi kuramayız. Yıkmaya önce işgal edilmiş zihnimizden başlayacağız ki, yapmak istediğimiz şeyi de yapabilelim….
Röportajlarımda ve yazılarımda hep, küresel çaplı millî bir dünya görüşünün gelişmesine yol açıcı olmaya çalıştım…
Toplumumuzda belirli bir tesiri olan ve her birisi ihtisas sahibi oldukları belirli mevzulardan bakarak, Türkiye ve dünyadaki gidişatı değerlendiren bu saygıdeğer insanlara da buradan tekrar teşekkür ediyorum.
Fazıl Duygun