ABD Başkanı Trump, İsrail ziyaretinde yaptığı açıklamada “Bu kutsal ve kadim topraklara ABD ile İsrail devleti arasındaki kırılamaz bağı yeniden teyit etmek için geldim” dedi.
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, gerçekleştirdiği iki günlük Suudi Arabistan ziyaretinden sonra İsrail’e geldi.İsrail’e eşi First Lady Melania Trump ile birlikte gelen Donald Trump’ı havalimanında İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu karşıladı. Havalimanında yaptığı açıklamada Trump “Bu kutsal ve kadim topraklara ABD ile İsrail devleti arasındaki kırılamaz bağı yeniden teyit etmek için geldim. Bu bölgeye ve insanlarına güvenlik, istikrar ve barış getirmek için önümüzde ender bir fırsat var. Ama bunu sadece birlikte çalışarak başarabiliriz. Başka bir yolu yok” dedi.
İRAN'A MESAJ
Gerçekleşen resmi törenden sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçerek burada bir açıklama daha yapan Trump, İran’a yüklendi. Trump, açıklamasında “İran, teröristleri ve milisleri fonlamayı, eğitmeyi ve donatmayı durdurmalı” dedi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ile birlikte Batı Kudüs’te görüşen Trump, yapılacak olan toplantı öncesinde ortak bir basın toplantısı düzenledi. Trump, konuşmasında ”Ruslarla yaptığım görüşmede İsrail’in adını asla zikretmedim. Buradan söylüyorum, İran asla nükleer silah sahibi olamayacaktır” dedi.
İsrail Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bahçesine ABD Başkanı Donald Trump adına bir ağaç dikildi. Dikilen ağacın üzerinde bulunan açıklamada “Kudüs’ün barışı için dua edin” ifadesinin yer aldığı belirtildi.
Kaynak : https://www.habermat.com/haber/1737/...rt-sozler.html