2017 Yılı Engelli personel alımı ile ilgili ÖSYM'den açıklama geldi.
2017 Yılı Engelli personel alımı ile ilgili 2017 Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı merkezi yerleştirme takvimine göre Tercih kılavuzunun ÖSYM Başkanlığına gönderilmesi ve ÖSYM Başkanlığınca tercihlerin alınması tarihleri açıklandı. 2016 EKPSS Sınav Sonuçlarına göre sınava Ortaöğretim düzeyinden 52 bin 728 kişi, Önlisans düzeyinden 9 bin 968 kişi, Lisans düzeyinde 8 bin 992 Kişi başvurmuştu. Genel İdare Hizmetleri Sınıfı, Teknik Hizmetler Sınıfı ve Sağlık Hizmetleri sınıflarında personel alımı yapılacak ve atamalar 2017 yılı içerisinde gerçekleştirilecek. Bursa Milletvekili Bennur KARABURUN Devlet Personel Başkanlığı tarafından bugün açıklanan 2017 EKPSS Yerleştirme Takvimi ile ilgili kendi sosyal paylaşım hesabından açıklama yaptı.
2017 EKPSS 2. Yerleştirme Tercih Kılavuzu ne zaman yayınlanacak?
2017 EKPSS Yerleştirme Takvimi'ne göre 2. Yerleştirme Tercih Kılavuzu 19 Haziran 2017 tarihinde ÖSYM Başkanlığına gönderilecek. 2017 EKPSS 2. Yerleştirme Tercihleri ise 12-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca alınacak. Değerli Engelli Kardeşlerim, Devlet Personel Başkanlığından aldığım bilgiye göre; Engelli Öğretmen atamaları Şubat-Mart gibi yapılacak. Bu atamanın EKPSS'ye giren kardeşlerimizin tercih yapacakları atama yerlerine tevessül etmemeleri için yapıldığını, EKPSS'ye girecek olanların kadrolarını işgal etmemeleri için öncelik verildiğini belirtiyorum. Öte yandan Bakanlıklarımıza Haziran ayında mezun olacak Engelli Memur Adayı kardeşlerimizin yoğun talepleri doğrultusunda Mart ayında yapılması planlanan atamayı Haziran ayında formlar dağıtılmak suretiyle Temmuz ayında olağanüstü bir durum olmazsa yerleştirmeler yapılacaktır.
Tercihte nelere dikkat etmeli?
Tercih yaparken öncelikle genel nitelikli (2001,3001, 4001) yerler yerine kendi öğrenim dalı talep edilen (mühendis, tekniker, hemşire vb.) kadrolar yazılmalıdır. Sonra sertifika, bonservis, ehliyet, İngilizce gibi adayın sahip olduğu niteliklere uygun kadrolar yazılmalı son olarak da genel kodların olduğu kadrolar tercihler arasına alınmalıdır. Kişinin engel durumunu göz önünde bulundurmak üzere öncelikli olarak yaşadığı il içerisinde puanı yetmiyorsa çevre illerde yada sosyal ve fiziki anlamda daha kaliteli iller tercihi olmalı.
Kılavuzdaki Derece ve Kademelerin Anlamı
Sınıf belirtilmeyen pozisyonlar KİT’leri ifade etmektedir; GİH; Genel İdare Hizmetleri Sınıfını, TH; Teknik Hizmetler Sınıfını, SH; Sağlık Hizmetlerini ifade etmektedir. Dereceler: Derece, memuriyete giriş derecesidir. Bu detay, tamamıyla teknik bir düzenleme olup, adayları ilgilendirmemektedir. Bu nedenle tercih yapılırken derece hususuna hiç dikkat edilmemelidir.