Kilo vermek için aha az kalori tüketerek tok hissetmek mümkün; önerilerimize kulak verin.



Porsiyon takibi yapmak ve kalori azaltmak kilo vermek isteyenlerin başardığı birkaç yoldan biri. Ancak açlık bastırdığında ve az yemek işkenceye dönüştüğünde havlu atmayın ve sizin için hazırladığımız 8 öneriye kulak verin.

1. Yeteri kadar yiyin: Tüketmeniz gereken toplam kalori kilo verme hedefinizle ve hareket seviyenizle alakalı. Ancak siz siz olun 1200 kalorinin altına düşmemeye özen gösterin. Öğünlerde 300 ila 400 kalori, ara öğünlerde ise 150 kalori tüketmeniz yeterli.

2. Bu 3 şeyi yiyin: Bir yemeğe oturduğunuzda yiyeceklerinizin sizi tok tutacak protein, size enerji verecek karbonhidrat ve uzun süre tok kalmanızı sağlayacak yağlardan oluşmasına özen gösterin. Her öğünde 20 ila 30 gram protein ve lif içeren karbonhidratlar tüketmeye dikkat edin.

3. Çok katı olmayın: Karbonhidrat yok, şeker yok, ekmek yok, alkol yok, eğlence yok! Uzmanlar insanların beslenme sınavından en çok ‘kesintiye gittikleri için’ kaldıklarını iddia ediyor. Eğer diyetiniz çok katıysa onu uzun süre yapmamaya özen gösterin.

4. Su için: Yanınızda mutlaka bir şişe su bulundurun ve her yemekten önce mutlaka bir bardak su için. Eğer su içmek çok da sizin olayınız değilse içine limon veya greyfurt dilimleri atmaya çalışın.

5. Lif oranınızı yükseltin: Günlük lif tüketiminizi gözden geçirin ve günde 25 gram lifli besin tüketmeye çalışın. Lifler sindiriminizi kolaylaştırdığı gibi uzun süre tok kalmanıza da yardımcı olur. Smoothie’nize chia tohumları, salatanıza kabuklular ve tostunuza avokado ekleyin.

6. Yavaşlayın: Beslenmeyi zihinsel bir sürece dönüştürün ve yemeklerinizi yavaş yiyerek beyninizin de tok hissetmesini sağlayın.

7. Şekeri geçin: Öğün atlayarak şekerli besinler yediğinizde midenizin daha çok kazınacağını aklınızdan çıkarmayın. İlk iki haftanın bu anlamda çok da keyifli geçmeyeceğini baştan söyleyelim; ancak vücudunuz buna zaman içinde alışacaktır.

8. Yeterince uyuyun: Uyku vücudun tok olduğunu hissetmesini sağlayan leptin hormonlarına etki eder. Bu da demek oluyor ki uykusuzluktan kaynaklanan düşük leptin seviyesi daha aç hissetmenize ve daha çok yemenize neden olur.