ÇİZELGE 100 GR. ÜZERİNDEN VERİLMİŞTİR.

Yukarıdaki çizelgeden de hemen anlaşılacağı gibi, tavuk etinin özellikle göğüs kısmı içerdiği yüksek protein oranı ve çok düşük yağ ile sporcular açısından büyük önem taşımaktadır.
Çok düşük yağ içermesi nedeniyle çok lezzetli olmasa da tavuğun göğüs kısmı sık sık yemeniz gereken bir besindir. Pişirirken içine atacağınız bazı baharatlarla daha yenilesi bir hale getirmek mümkün.
Sporcular için tavuk yemek tariflerini kısa bir süre sonra bu sayfada bulacaksınız.

MANTARLI TAVUK GÖĞSÜ



Tavuğun göğüs kısmı yüksek protein değeri ve düşük yağ oranı ile sporcular için vazgeçilmezdir. Ancak göğüs kısmı çok ta lezzetli değildir. Tavuk göğüs etini ızgara olarak veya katkısız yemek oldukça keyifsizdir. Bu nedenle biz size tavuk göğüs eti ile hazırlanabilecek lezzetli tarifler vereceğiz.

Malzemeleri kolayca temin edebilirsiniz.
500 gr tavuk göğüs eti

3 orta boy domates
200 gr mantar
3 orta boy biber
Kekik ve isteğe göre karabiber.
Tavuk göğüs etini kuşbaşı doğrayınız. Çok az zeytinyağı ile teflon tencerede soteleyiniz. Bu işlem olurken mantarları dilimleyiniz ve tavuk eti birlikte soteleyiniz. Domates ve biberleri de doğrayıp sotelenmiş et ve mantarın üzerine ekleyiniz. Kısık ateşte 30 dakika pişiriniz. Ocaktan indirdiğinizde üzerine kekik ve karabiber ve tuz serpiniz.
500 gr tavuk göğüs etinde 155 gr protein, 20 gr yağ, 825 kalori vardır. Öğlen ve akşam öğünlerinde bu yemeğin tamamını yediğinizi düşündüğümüzde 90 kg. bir vücut geliştirmecinin bile günlük protein ihtiyacını karşılayabilecektir.