İftarda Ne Yenirse Tok Tutar

Ramazan denilince akla gelen şeylerden birisi de hiç şüphesiz iftar vaktidir. Akşam ezanından hemen sonra yenilip içilen zamandır. Yani yeme içmenin başladığı andır. Ama iftarın artık ayrı bir önemi var. Çünkü son yıllarda olduğu gibi bu yılda Ramazan ayının uzun ve sıcak günlere denk gelmesi oruç tutmayı çok zorlaştırmaktadır. Gün içinde aç ve susuz kalmamak için veya bu durumu en aza indirmek için iftar çok önemli. Bazı insanların iftarda tıka basa yemesi o insanların sağlıkları için çok zararlı. Doğru olan yeme içmeyi zamana yaymadır.
Bilinçli Beslenin

İftarda bilinçli bir şekilde beslenin ve yemenizi ve içmenizi sahura kadar olan zamana yayın. Ama ne var ne yok önünüze geleni yerseniz hem mideniz sizi rahatsız eder hemde kısa süre sonra acıkıp susarsanız. Bunun için öneriler şöyle;



İştahınızı Kontrol Altına Alın

İftarda yemekten önce çorba içmek, zeytin yada hurma yemek yada biraz su içmek sağlığınız için önemlidir. Böyle yaparsanız iştahınız azalacaktır ve boş midenize birden yüklenmemiş olursunuz. Ayrıca hızlı bir şekilde yemek yemeyin. Yavaş yavaş yiyin. Ayrıca çorba içtikten sonra yaklaşık yarım saat bekleyip yada salata ile geçiştirip sonra yemeğe başlamak çok daha faydalıdır.


Aromasız maden suyu içmeniz kaybedilen mineral kaybınızı geri kazandırır. İftar sofrasında meyve tüketmeyin. İftardan yaklaşık 2 saat sonra meyve tüketin.
Yemekten hemen sonra çay, kahve içmeyin. Yaklaşık 2 saat sonra çay ve kahve için. Ayrıca çay, kahve içmek suyun yerini asla vermez. Bundan dolayı önce su tüketin sonrasında çay kahve için.
İftardan yaklaşık 2 saat sonra tatlı yiyin. Ama yiyeceğiniz tatlılar hafif yani sütlü tatlılar olsun yada dondurma yiyin.
Uzun süren oruçtan dolayı metabolizma yavaşlar. Bu metabolizmanızı hızlandırmak için iftardan sonra hafif tempolu yürüyüş yapın.