Yanına salata yapın, pilav koyun. İsterseniz turşu çıkarın ya da bir cacık yapın. Hatta çeşit çeşit sos yapıp, afiyetle yiyin. Fırında tavuk köftesine her türlü yancı, her çeşit sos çok yakışıyor. Dilerseniz akşam yemeğinde, dilerseniz de öğle yemeğinde yiyebileceğiniz bu doyurucu köftelerin lezzet sırları var. İç harcında patates, sarımsak, soğan gibi lezzetler yer alıyor, dışı ise toz permasan ile kaplanıyor.

Hafif olması için fırının sıcacık kollarına teslim ediliyor. Sonuç, bir deneyenin bir daha, bir daha deneyeceği, eşe dosta ''Ben yaptım'' diye hava atacağı enfes bir lezzet! Sofralarınızı onu güzelleştirmeniz için malzemeleri sıralıyoruz. Buyursunlar


Malzemeler



  • 200 gramtavuk kıyması

  • 2 dişsarımsak

  • 1 adethaşlanmış patates

  • 1 tatlı kaşığıtuz

  • 1 çay kaşığıkarabiber

  • 2 yemek kaşığızeytinyağı

  • 1/2 adetsoğan

  • 1 adetyumurta

  • 2 tepeleme yemek kaşığıgaleta unu
    • Üzeri için:
    • 100 gramtoz parmesan peyniri

      Pişirme Önerisi


      Daha kızarık olmasını isterseniz köfteleri önce yumurtaya ardından toz permasana bulayın.


      Nasıl Yapılır?



      • Sarımsak ve soğanın kabuklarını soyup, ince ince doğrayın.
      • Bir kabın içinde patatesi ezin. Üzerine kıydığınız soğan ve sarımsağı ilave edin.
      • Ardından tavuk kıyması, zeytinyağı, tuz, karabiber, galeta unu ve ymurtayı ilave ederek güzelce yoğurun.
      • Harçtan cevizden büyük, orta büyüklükte parçalar alın. Elinizle yuvarlayın ve toz permasana bulayın.
      • Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin ve 180 derecede 20 dakika kadar pişirin.
      • Çıkarıp afiyetle tüketin.