Bozanın Yararları
Bozanın mayalanması sırasında oluşan laktik asit, hazmı kolaylaştırmada çok yardımcıdır.

İçerdiği aktif mayalar sayesinde probiyotik etkisi bulunur.

Zengin karbonhidrat, protein ve B vitamini içeriği nedeniyle enerji ihtiyacı fazla olan kişiler, gebeler, sporcular ve kilo almak isteyen kişilerin kullanımı için uygundur.

Karbonhidrat ve proteinin yanı sıra birçok besin öğesini içerdiğinden besleyici özelliği nedeniyle “sıvı ekmek” olarak anılır.

İçerdiği laktik asit nedeniyle bağırsak florasını düzenleyici role sahiptir.

Mide bezlerinin faaliyetlerini olumlu yönde etkiler.

B kompleksi vitaminleri içerdiğinden beslenmede önemli role sahiptir.

Zihin açıcı ve sinirleri dinlendirici etkisi vardır.

Öksürük tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir.

İçerdiği mayalar sayesinde emziren annelerde süt yapımını artırır.