Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Çiftçibaşı köyünde öğretmenlik yapan 23 yaşında Necmettin Yılmaz karne günü terör örgütü PKK tarafından kaçırılmıştı. Bugün basına yansıyan bilgilere göre Yılmaz Öğretmen ne yazık ki PKK tarafından şehit edildi. Öğretmenin katledilmesiyle ilgili resmi makamlardan ise henüz bir açıklama gelmedi.

Necmettin Yılmaz 4 gün önce tatil için memleketi Gümüşhane’ye giderken Tunceli-Pülümür karayolunda PKK'lı teröristler tarafından kaçırılmıştı.
Hürriyet'te yer alan habere göre; Yılmaz kaçırıldıktan bir süre sonra teröristler tarafından şehit edildi.

Baba Hamit Yılmaz İHD'ye başvurmuştu: 'Oğlum sadece öğretmendi...'

Kendisinden 4 gün boyunca haber alamayan Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz, Tunceli İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi’ne başvurmuştu. Baba Halit Yılmaz şunları söylemişti:
"Oğlum 1993 doğumlu, geçen yıl Ekim ayında Siverek'e öğretmen olarak atandı. Görev yaptığı köy okulunda, hem öğretmen hem müdür olarak görev yapıyordu. Yaz tatili için bizleri ziyaret için, memleketine gelmek için yola çıktı ve gelişini beklerken jandarmadan bizi aradılar. Oğlumun aracının yakıldığını, kurşunlandığını ve kendisinden haber alınmadığını söylediler. Ben de yola çıkarak, Tunceli'ye geldim. Aracın yakıldığı yerde gördüm. Kim kaçırdı, ya da kimler oğlumu götürdü hala bilmiyoruz. Allah rızası için insanlık namına oğlumun serbest bırakılmasını istiyoruz. Oğlum sadece öğretmendi, hiçbir suçu, günahı yok. Allah rızası için oğlum serbest bırakılsın."

İki hafta içerisinde iki öğretmen şehit düştü. Yeni atanan öğretmen Aybüke Öğretmen Batman'ın Kozluk ilçesindeki saldırı sonucunda aramızdan ayrılmıştı...