İspanya’nın Barcelona şehrinin en turistik caddelerinden Las Rambla'da bir minibüs kalabalığın arasında daldı. Ölü ve yaralı sayısına dair gelen çelişkili bilgilerin ardından resmi kaynaklardan açıklama geldi: 13 ölü, en az 50 yaralı...
Emniyetten yapılan açıklamada olayın bir terör saldırısı olduğu duyuruldu. Olay yerinden kaçan 2 silahlı saldırganın bir Türk restoranına girdiği ve içeridekileri rehin aldığı iddia edilmişti. İspanyol polisi ise restoranın içerisinde rehin kimsenin bulunmadığını açıkladı. Saldırıyla ilgili iki kişi gözaltına alınırken, bir şüphelinin de polisle girdiği çatışma sonucunda öldürüldüğü belirtildi. Reuters'ın aktardığına göre saldırıyı IŞİD üstlendi.
Barcelona polisinin çevredekileri bölgeden uzak durmaları konusunda uyardığı belirtilirken bölgedeki metro ve tren istasyonlarının kapatıldığı aktarıldı.
Çok sayıda güvenlik görevlisi ve ambulans olay yerine intikal ederken, bölgedeki vatandaşlar ve turistler korkuyla kaçıştı.
Saldırganın kullandığı belirtilen minibüs
Taksiciler olay yerindeki insanları güvenli bölgelere ücretsiz olarak taşıdı
"La Rambla Barcelona'nın İstiklal Caddesi gibidir"
BBC Türkçe'nin aktardığına göre, saldırının yaşandığı yere yaklaşık 400 metre mesafede olan Cem Abanazir, tanık olduğu anları şu şekilde dile getirdi:
"Polis ve ambulans sesleri gelene kadar bir olay yaşandığını anlamadım. Mahallede sıkça olur. Çatışma sesi duymadım. Kız arkadaşım arayınca haberim oldu, televizyonu açtım. Siren sesleri öncesi derin bir sessizlik vardı. Sanırım bu insanların çok korktuğunu gösteriyor. La Rambla Barcelona'nın İstiklal Caddesi gibidir. Barcelona'ya gelen turistler buraya uğramazsa olmaz."
Katalan hükümeti saldırıda 13 kişinin hayatını kaybettiğini, az 50 kişinin de yaralandığı bilgisini verdi.
Reuters, IŞİD'in Amak isimli yayın organı üzerinden saldırıyı üstlendiğini açıkladı.
Polis, saldırıyla bağlantılı olarak iki kişiyi gözaltına alırken, bir şüphelinin polisle girdiği çatışma sonucunda öldürüldüğünü duyurdu.