Deri altına sabitlenen piercing gibi de düşünebilecek olan dermal piercing, cesaret isteyen bir takı olarak göze çarpıyor. Tek parça halinde olan bu piercingler vücudun farklı yerlerine uygulanabiliyor. Deriden açılan ufak bir deliğin içerisine yerleştirilen derman piercing, zamanla derinin iyileşmesiyle piercing deride sabitleniyor.
DERMAL PIERCING ZARARLI MI
İyileşme süreci gerektiren bir aksesuar olan dermal piercing bazı riskler taşımaktadır. Bu nedenle iyileşme sürecinde bölge darbelere karşı korunmalıdır. Dışarıdan herhangi bir darbe söz konusu olmasa bile deri zamanla piercingi yabancı madde olduğundan atmak isteyebilir.
DERMAL PIERCING BAKIMI NASIL YAPILIR
Dermal piercinginizin olduğu bölgeyi koruyup temiz tutmakla birlikte nikotin almamanız ve sağlıklı beslenmeniz de gerekiyor. Yaptırdığınız piercingin bir yara olduğunu düşünerek, bir yaranın iyileşmesi için alınması gereken önlemler alınmalı. Yaranıza mümkün olduğunca az dokunmalısınız. Yarayı temizlemek için sabun kullanmayın bunun yerine tuzlu su yeterli olacaktır. Gerekli bakım sağlandığında ve darbelerden korunduğunda dermal piercing yapılan bölgenin iyileşmesi ortalama 4-6 hafta sürecektir.