Boğaz Enfeksiyonu Tedavisi, Boğaz vücudun yapısına bağlı bir bölgesidir. Bu bölgede bulunan dokuların, organların ve hücrelerin birçok farklı enfeksiyonlarına tıpta "boğaz enfeksiyonu" denilmektedir. Bu hastalığın çok kolay bulaşabilen bir bakteri olması nedeniyle hapşırma veya öksürük doğrudan temas ederek kişinin insanlarla bulunduğu ortamda çok dikkatli davranması gerekmektedir. Boğaz enfeksiyonu tedavisi ile ilgili yatıştırmak ve mikropları öldürmek için ilaç tedavisi kadar belirtileri açısından iyileşme sağlayabilmesi için evde uygulanabilen bazı ek tedavi yöntemleri ile doğal ilaçlar yardımıyla boğaz enfeksiyonu hastalığını hafifleterek daha kolay olduğu kanıtlanmıştır. Hastalığın bakteriyel kökenli ve ilerlemiş boğaz enfeksiyonu, antibiyotikle tedavi edilmektedir. Sizler için hazırladığımız doğal tedavi yöntemleri, en etkili çözümlerdendir. Boğaz enfeksiyonunda kullanılan ilaç tedavisi, antibiyotik ilaçlar bakterilerin üremesini engelleyen ve öldürücü ilaçlardır. Ancak virüslere etkileri görülmemiştir.
Boğaz enfeksiyonu hastaların; Yatak istirahati, bol sıvı tüketmek, ağrı kesici kullanmak ve boğaz pastili kullanmak yeterli gelmektedir. Genelde viral üst solunum yolu enfeksiyon hastalığı bir hafta içinde iyileşme sağlar. Eğer enfeksiyon daha uzun sürmesi durumunda bir hekime gidilmesi gerekir. Antibiyotik ilaçlar bazı ağır süreçlerde etkili değildir. Virüslere etkili olabilecek antiviral ilaçların kullanılması gerekmektedir. Boğaz enfeksiyonları genelde virüs hastalıklarıdır. Ancak virüsler direncini kaybetmesi sonucunda bazı hastaların vücut direnci düşük olması sebebiyle antibiyotik kullanımı uygun olabiliyor. Söz konusu enfeksiyonun laboratuvar testleri ile antibiyotik ilaçların kullanımı hakkında hekimin tavsiye ettiği şekilde kullanılmasıdır.
Şayet kısa süreli antibiyotik kullanılırsa, mikroplar üzerinde direnç sağlamaktadır. Bu şekilde bizlerin yerine getirmesi önemli bir sorumluluk vardır.Boğaz enfeksiyonu doğal tedavisi;
Limon ve su; Bir bardak suyun içine bir çay kaşığı limon suyu karıştırılır ve bu suyun günde dört defa gargara yapılması önerilir. Bu uygulama ile boğaz dokuların büzülmesine yardım ederek, virüsler ile bakteriler için asitli bir ortam hazırlamış olacaktır.
Meyan kökü ve su; Meyan kökleri boğaz ağrısını hafifletir ve öksürüğe bağlı balgamı da önlemeye yararlıdır. Aynı şekilde bir bardak suyun içine bir çay kaşığı meyan kökü şurubu veya tozu eklenip gargara yapılır. Meyan kökü boğaz ağrısını gideren en doğal yöntemlerinden biridir.
Bal, limon ve zencefil; Yarım çay bardağı sıcak suyun içine bir çay kaşığı toz zencefil, bal ve yarım limon suyu eklenir. Bunları karıştırdıktan sonra gargara yapılır. Bal boğaz bölgesine yayılacak ve antibakteriyal etkisini en kısa sürede gösterecektir.
Sarımsak; Boğaz ağrısına en etkili olabilecek mükemmel bir doğal antiseptik ve antibakteriyeldir. Söz konusu sarımsak bitkisel tedavi amaçlı bir mikrop kırıcıdır. Birçok hastalıklara karşı savaşmada güçlü etkileri olduğu bilinmektedir. Boğaz ağrısı için sarımsak çiğnemek öneriliyor.
Adaçayı ve su; Adaçayının da boğaz ağrısına en iyi gelebilecek bir antioksidandır. Burun yollarının tıkanıklığını ve ağrısını gidermektedir. Bir çay kaşığı adaçayı, yarım çay kaşığı şap, çeyrek fincan kahverengi şeker ilave ederek, biraz sirke ile karıştırıp gargara yapılabilir.