Herkesin bir zayıflama efsanesi var. Sizinki hangisi? Sağlıklı ve başarılı hem de kalıcı olanlardan mı? Yoksa kısa sürede hızlıca çok kilo verip geçici olanlardan mı? Şimdi size bir şey soracağım.. Siz gerçekten kilo vermek ve fit görünmek istiyor musunuz? Ve bunu hayatınızla bütünleştirip hep böyle kalmak istiyor musunuz? Cevabınız kuşkusuz evet ise, ilk adımı tercih edin. Kaç kilo fazlanız olursa olsun, sabredin ve uzun bir zaman dilimine yayarak kalıcı ve sağlıklı olarak zayıflayın. Bu süre 1 yılı da bulabilir. Ama 1 yıl sonrasını bir düşünün. Bu şekilde kalıcı zayıflığı elde edeceksiniz ve bir daha diyet yapmanıza bu streslere girmenize ömrünüz boyunca gerek kalmayacak.
Çoğu kişiye bu soruyu sorduğunuzda hemen hemen aynı yanıtları alırsınız. En sağlıklısı ve kalıcı olanı yavaş yavaş emin adımlar ile verilen kilodur. Yani ortalama ayda 2 ya da 4 kilo en idealidir. Bunun aksini yapan başarana veya denemeye çalışan insanların vücudu iflas eder. Sinir sistemi çöker. Ani şok diyetler bizi bizden eder. Etrafımızda kimse kalmaz. Biz bunu mu istiyoruz? Tabii ki hayır. Mutlu ve güzel olmak istiyoruz. Bunun için de sağlık çerçevesinde sağlam adımlar ile kilolarımızdan kurtulacağız.
Kimsenin şok diyetlerini bize de uyacakmış gibi uygulamayacağız. Özellikle genç yaşlarda insanlar kilosuna vücuduna dikkat eder. Bu farklı bir heyecan ve uğraştır. Spora başlanılır, belki bir salona gidilir, diyet için kendimizi zorları vs.. Peki gerçek olgunluğa ulaştığımızda da aynı sabırsız insan mı oluyoruz, tabi ki hayır. Artık daha doğru düşünebiiyoruz ileri yaşlarda. Doğru düşünerek de doğru ve sağlıklı bir şekilde kilo verebiliyoruz.
Hanımlar beyler.. Size tavsiyem, kilo verme konusunda bir hedefiniz olsun. Ve bu hedefe sağlam ve emin adımlarla ilerleyin. Bu süreç uzun olabilir, pes etmeyin, vazgeçmeyin. Kilo alsanız da kilo veremeseniz de sakın durmayın. Kararlı ve azimli olmak her konuda başarı getirir. Yaşanmış bir çok zayıflama örneği var. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki, kısa zamanda fazla kilolarından kurtulan kişiler yakın zamanda yeniden kiloları almaya başlar. Sarkmalar ve deformasyonlar da cabası..
Diyeceğim o ki, ayda 3, en fazla 4 kilo vermeye çalışın. Hem bu şekilde bünyenizi fazla zorlamaz, yormazsınız ve sinirleriniz çabuk yıpranmaz. Diyette sinirlilik halleri yaşanmaz böylece diyetten bıkılmaz da. Yavaş ve kesin olsun herşey. Beslenme alışkanlığımız çocuk yaşlarda bize yerleşir. Ama hayatımız boyunca bu düzende devam etmemize gerek yok tabii ki. Çocukların büyüyp gelişmesi için bazen de annelik iç güdüsüyle gerekli gereksiz fazla miktarlarda besini çocuklarımıza yediriyoruz.
Aslında ilk zamanlarda bu şekilde bir alışkanlık olmazsa ileride de sağlıklı beslenme konusunda daha az sıkıntı çekeriz. Neyse, sonuçta sağlıklı ve dengeli beslenerek, hazır gıdalardan uzak durarak, haftada birkaç gün egzersizimizi yaparak ve en önemlisi yılmayarak hedef kilomuza erişmememiz imkansız.. Siz de benimle sağlıklı zayıflama hikayeleriniz paylaşın..