Reflü, mide ve yemek borusu arasında bulunan kapakçığın esnemesi ile mide asitlerinin yemek borusundan yukarıya hareketidir. Sürekli yanma, bulantı veren sıkıntılı bir rahatsızlıktır. ilk etapta belirli rejim ve haplar ile kontrol altına alınmaya çalışılır.
Reflüyü tetikleyen ve yenilmesi önerilmeyen yiyecekler ;
Sarımsak ve soğan ; Çiğ olarak tüketildiğinde mide de asit oranının çok artmasına neden olmaktadırlar. Bu nedenle yenilmemelidir. Ancak hastalığın aktif dönemlerinde çiğ olarak değil pişirilerek, aşırıya kaçmadan az miktarda yenilmesi önerilmektedir…
Alkol ; Asit üretimini arttırır ve ince bağırsakta tahriş yapar bu nedenle reflüde önerilmez.
Çikolata ; Yenildiğinde vücudun salgıladığı seratonin hormonu mide kaslarını gevşetir. Böylece mide asitleri yemek borusuna rahatlıkla çıkar.
Domates ; Asit oranını arttırdığından yenilmesi tavsiye edilmez.
Kafein ; Yemek borusu kaslarını gevşetir bu nedenle şiddetli yanmalar hissedilir. Reflüsü olanlara önerilmez.
Nane ; Midenizi yatıştırır ve bir süre sonra asit üretimi artar bu nedenle tavsiye edilmez.
Sirke ; Kendisi zaten kuvvetli bir asittir.
Turunçgiller ; Portakal, limon, greyfurt, mandalina içerdikleri asit ile mide asidini arttırır.
Not: Verilen bilgiler sadece bilgi amaçlıdır, tedavi için uzman bir hekime başvurmanız gerekmektedir…