Hormonlu Gıdalar Nasıl Anlaşılır?
Biber: Hormonlu biber aşırı büyüktür. Etli bir görünüme sahiptir. Çekirdek bölümü boş, etli kısımda domatesteki gibi beyaz ve sert bir doku hakimdir.
Domates: Hormonlu domates kesildiğinde içi fazlaca boştur. Çekirdeksiz, içi çok sulu, meyvenin ucunda sivri memeler ve anormal bir şekle sahipse hormonlu olduğundan şüphelenebilirsiniz. Ayrıca dik kesildiğinde ortasında beyaz ve sert bir tabaka görülür.
Salatalık: Hormonlu salatalık şekilsizdir. Bir ucu ince veya yan yana yapışık bir ucu kalın olanlara dikkat edin. İçleri adeta sünger gibidir. Çekirdek bölümü de kof bir yapıya sahiptir. Yenildiği zaman zaten tatlarından anlaşılır.
Kabak: Hormonlu kabak şekli bozuk ve çekirdeksiz bir yapıya sahiptir.
Patlıcan: Hormonlu patlıcanın şekli bozuktur. Kenarında meme gibi şişlikler vardır. Bazısı yan yana yapışıktır. Etli kısmı sünger gibidir. Koftur ve çekirdeksiz olur.
Süt: Öncelikle paket süt yerine günlük süt almayı tercih edin. Aldığınız günlük süt markasını deneyin. Eğer süt 3-4 gün içinde bozulmuyorsa o ürünü tercih etmeyin.
Mısır: Kusursuz ve sıralı şekilde taneleri olan mısırı almayın.
Patates: Patateste aşırı gübre ve hormon kullanılırsa içinde kararmalar görülür. Şekilsiz ve yumruları birbirine yapışık olan patatesleri almayın.
Karpuz: Hormonlu karpuzların çekirdek bölümleri boştur. Aşırı nişasta kokusu yenirken alınır.
Çilek: Hormonlu çileğin orta kısmında boşluk vardır.
Zeytin: Zeytinin çekirdeği eğer kahverengi değil siyahsa bu çekirdekte boya kullanılmıştır. Kesinlikle yemeyin.