Yapılışı oldukça basit olan beyaz lahana kürü, herkesin kolay bir şekilde elde edebilecek olduğu malzemelerden yapıldığı için kullanımı halk arasında da oldukça yaygındır. Horlama problemi yaşayan insanlar üzerinde uygulanan bu yöntemin %85 oranında başarılı olduğu ve kalıcı sonuç verdiği görülüyor





Horlama, geçmişten günümüze kadar olan zamanda bir insanda meydana gelen boğaz hastalığı olarak nitelendirilen bir rahatsızlıktır. Horlama yalnızca fizyolojik bir sorun değil aynı zamanda sosyal bir sorun haline de gelmiştir. Bu durumun sebebi, bilimsel olarak uyku sırasında ağız ve burundan alınan havanın rahat hareket edememesinden kaynaklandığı biliniyor. Uyku sorunlarını da beraberinde getiren bu rahatsızlığın çözümü için çeşitli tıbbi ve bitkisel tedavi yöntemleri bulunuyor.
Horlamanın Nedenleri

Fazla kilo, yaş, burun problemleri, alkol, sigara, sinüs, ilaç, uyku pozisyonları, burun ve genizde, anatomik tıkanıklık, bademciklerin şişmesi, dilin soluk borusunu tıkaması, grip, nezle, burun kaslarının gevşemesi horlamaya sebep olan unsurlar arasında yer alıyor. Ancak horlamanın asıl sebebini net bir şekilde öğrenmek için doktora muayene olmak gerekiyor. Bu rahatsızlığın tıbbi tedavisi olduğu gibi bitkisel tedavisi de bulunuyor.
Beyaz lahana horlama sorunu için tedavi edici özelliği olduğu gibi uyku bozukluğu içinde bir bitkisel tedavi yöntemidir. Bu rahatsızlık için kullanılacak beyaz lahananın serada yetişmiş olanının değil açık alan tarlada yetişmiş olanının kullanılması oldukça büyük önem taşıyor. Beyaz lahana kürünün daha etkili olabilmesi için kullanılacak su kireçsiz ve klorsuz olmalıdır.



Beyaz Lahana Kürü Malzemeleri



  • 1 litre klorsuz ve kireçsiz su
  • 2-3 tane beyaz lahana yaprağı


Beyaz Lahana Kürü Yapılışı



Horlamayı engellemek için yapılan beyaz lahana kürü için 1 litre su tencereye konulur. İki üç yaprak beyaz lahana suyun içine eklenir ve iyice haşlanır. Yaklaşık olarak lahanalar yarım saat kaynatılır. Hazırlanan bu karışım günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere birer bardak tüketilir. Beyaz lahana kürünün etki gösterebilmesi için yemeklerden ortalama 15-20 dakika kadar önce tüketilmesi uzmanlar tarafından öneriliyor.
Bu kürün en az yedi gün en çok ise yirmi bir gün kullanılması tavsiye ediliyor. Yapılışı oldukça basit olan beyaz lahana kürü, herkesin kolay bir şekilde elde edebilecek olduğu malzemelerden yapıldığı için kullanımı halk arasında da oldukça yaygındır. Horlama problemi yaşayan insanlar üzerinde uygulanan bu yöntemin %85 oranında başarılı olduğu ve kalıcı sonuç verdiği görülüyor.