Gül Çayı




Malzemeler




15 adet tomurcuk gül kurusu
2 adet karanfil
1 çorba kaşığı ıhlamur
2 adet çubuk tarçın
Yeterince sıcak su


Yapılışı


Tomurcuk gül kurusunu yıkadıktan sonra karanfil, ıhlamur ve tarçınla birlikte demliğe koyun. Üzerine sıcak su ekleyip, kapağını kapatın ve 5 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra servis yapın.


Ballı Kış Çayı


Malzemeler




Bir tutam kuru papatya




Bir tutam hatmi çiçeği




1 çorba kaşığı bal




1 çay kaşığı çörekotu




İncecik bir dal çubuk tarçın




1 çorba kaşığı kuşburnu




5-6 adet kakule


Yapılışı


Tüm malzemeleri demliğine koyun. Alt haznede suyu kaynatın. Çayın üzerine kaynar suyu ekleyip, birkaç dakika bekletin ve sıcak servis yapın.


Karışık Bitki Çayı


Malzemeler


2 çorba kaşığı karışık bitki (gül, melisa, papatya, ıhlamur, okaliptüs yaprağı, dağ çayı)
Yeterince su
Bal


Yapılışı
Kaynayan suyu, demliğe aldığınız şifalı bitkilerin üzerine boşaltın. Kısık ateşte 5-10 dakika demlendirdikten sonra fincanlara paylaştırın. Bal ilave edip, karıştırın ve sıcak olarak için (dilerseniz limon da katabilirsiniz).






Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla
18.Aralık.2013 #2
Dua
Misafir




Forυмтυт&#3 12;υм.orɢ ~ нαyαт pαylαşтı&#3 12;çα ɢüzeldir
Cevap: Grip Tedavisinde Yardımcı Ev Yapımı Çaylar
Nane Çayı
Malzemeler


4-5 yaprak nane
Birkaç dal taze kekik
1 yuvarlak dilim limon
1 yuvarlak dilim portakal
Dilerseniz bal


Yapılışı


Uzun bir bardağın dibine limon dilimini koyun. Üzerine kekik ve naneyi atın. Kaynar su dökün. Dilerseniz bal ekleyip karıştırın. En üste portakal dilimini yerleştirin. Sıcak servis yapın.
Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla
18.Aralık.2013 #3
Dua
Misafir




Forυмтυт&#3 12;υм.orɢ ~ нαyαт pαylαşтı&#3 12;çα ɢüzeldir
Cevap: Grip Tedavisinde Yardımcı Ev Yapımı Çaylar
Sağlık Çayı
Malzemeler




Yarım çay kaşığı toz zencefil
4 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 çorba kaşığı yasemin çayı
2 su bardağı su
6 çorba kaşığı portakal suyu
Yarım limonun suyu


Yapılışı


Zencefil , karanfil, çubuk tarçın ve yasemin çayını demliğe alın. Üzerine kaynar su ekleyin. Su dolu çaydanlığın üzerinde yarım saat demleyin. Ateşten aldıktan sonra çayı süzgeçten geçirin. Ilık portakal ve limon suyunu ekleyip, karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.