Şeker hastalığı ameliyatı, sadece Tip 2 seviyesinde olan diyabet hastalarına uygulanan bir ameliyattır. Tip 2 şeker hastalığı için yapılan İleal interpozisyon ameliyatı diğer ameliyatlardan farklı bir riske sahip değildir.
İleal interpozisyon bildiğimiz adıyla Şeker hastalığı ameliyatı, şeker hastalığını kontrol etmekte zorlanan hastanın yani şeker hapları ya da insülin tedavisine rağmen şeker seviyesi hala yüksek durumda bulunuyorsa bu hasta kişi için ameliyat çok faydalı olabilmektedir. Ancak Tip 2 diyabet hastalarının hepsine de şeker ameliyatı uygulanamıyor. Ameliyatın yapılabilmesi için hastanın 18 yaş ile 65 yaş arasında olması gerekir. Şeker Hastalığı Ameliyatı ardından metabolizma hızla değişir ve normale döner. Ameliyat bilinen tüm tedavilerden daha etkilidir. Şeker hastalığı belirtilerini yok eder.

Şeker hastalığı ameliyatı nasıl yapılır?
Bağırsak sisteminde yapılan yer değiştirme işlemi ile şeker hastalığı ameliyatı gerçekleşmektedir. İnsülin hormonu için ince bağırsakların besin ile temas etme sıralaması işlemine yapılan bir değişikliktir. Şeker hastalığı ameliyatı olan hastaların %95-97’si ameliyatı takip eden günlerde insülin ve diğer ilaç tedavilerini tamamen bırakacaklardır.

Şeker Hastalığı Ameliyatı Kimlere Uygulanır?
Ameliyat Tip 2 seviyesinde olan diyabet hastalarına uygulanır. Tip 1 diyabet hastalarına ameliyat uygulanamamaktadır. Ameliyat yapılamamasının sebebi çünkü; Tip 1 diyabet hastalarının vücudu insülin üretmiyor olmasıdır. Şeker hastalığı, kontrolü zor ve haplara rağmen şeker oranının düşürülememesi gibi durumlar ile karşılaşılan bir rahatsızlıktır. Şeker hastalığı ameliyatı, yani ileal interpozisyon; hastanın şeker hastalığını kontrol etmekte zorlandığı ve şeker hapları insülin tedavisine rağmen şekeri yüksek seyrediyorsa kişi için çok faydalı olabilmektedir.