Diyabet Tedavisinde yeni dönem

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı'nın hizmeti olan Metabolik Cerrahi Okulu ile diyabet ameliyatları konusunda uzmanlaşmak isteyen hekimlere önce eğitimler verilecek.





Şeker hastalığının ameliyat ile tedavi edilmesi konusunda hizmet veren Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı, yöntemi Türkiye geneline yaymak için çalışmalar yapıyor. Vakıf bünyesinde hizmet veren Metabolik Cerrahi Okulu aracılığıyla diyabet ameliyatları konusunda uzmanlaşmak isteyen hekimlere önce eğitim, sonra da ameliyatları uygulamak için destek veriliyor. Çalışmaların ilk adresi Samsun, başlama tarihi ise 26 Aralık.
Tip 2 diyabet hastalığına cerrahi yollarla çözüm getiren metabolik cerrahi ameliyatları hakkında halkı bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla kurulan Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik, Türkiye'nin metabolik cerrahi alanında dünyanın en büyük ikinci serisine sahip olduğunu söyledi.

“Yöntemin ve hastalardan elde edilen bilgi ile tecrübelerindiğer hekimlerle paylaşılması gerekir” diyen Doç. Çelik şöyle konuştu:

“ESKİDEN BU AMELİYATLARI ÖĞRENMEK İÇİN DÜNYAYI DOLAŞIYORDUK”
“Bizler girdiğimiz her platformda bilginin paylaşılarak arttığını belirtiyoruz. Bilimsel her çalışmanın temelinde bu davranış esastır. Bildiklerimizi ne kadar çok meslektaşımıza aktarırsak, diyabetle savaş konusunda o kadar çok yol kat edeceğiz. Önceden bu ameliyatlarla ilgili bilgi sahibi olabilmeniz için dünyayı dolaşmanız gerekiyordu. Ama artık bu ameliyatlar Türkiye'de de başarıyla uygulanıyor. Hatta yaptığımız ameliyatlarla şu anda dünyanın en büyük ikinci hasta serisine sahibiz. Dolayısıyla artık metabolik cerrahiye ilgi duyan ve çalışmalarına bu alanda devam etmek isteyen meslektaşlarımızın hiçbir yere gitmesine gerek kalmadı. Metabolik Cerrahi Okulu ile tip 2 diyabetin cerrahi tedavisi adına elde ettiğimiz her bilgiyi ve tecrübeyi hekim arkadaşlarımız ile paylaşıyoruz. Elde ettiğimiz her yeni tecrübeyi Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı çatısı altında toplayıp dünyada bu alanda yapılan bilimsel çalışmalara öncülük ediyoruz. Bu ameliyatların daha ulaşılabilir olması gerekiyor.”