Fiziksel Engelliler Vakfı
Telefon : 0212 343 7777
Faks : 0212 234 0971
www.fev.org.tr
[email protected] e-Posta adresi istenmeyen postalardan korunmaktadır, görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Hayatı sever misiniz?
Hayatı sevebilirsiniz ama, bir engelli olarak yaşamaya katlanabilir misiniz?
Siz hiç, beyaz bastonla yürümeyi,
Bir sessiz dünyada işaretlerle konuşarak yaşamayı,
Ya da bir tekerlekli sandalye ile kaldırımları aşmayı denediniz mi?
Peki ya sevinçle beklenen bir bebeğin engelli olarak doğması,
Veya ansızın bir uzvu yitirmek hangi duyguları yaşatır hiç düşündünüz mü?
Kimileri için düşüncesi bile ürperti veren bu varsayımlar, ne yazık ki nüfusumuzun yüzde 12’sini oluşturan yaklaşık 8.5 milyon insanımızın yaşamak zorunda olduğu kaçınılmaz gerçekler.
Diğer bir deyişle aileleriyle birlikte 25 milyonu aşkın bir kitle ilgisizlik, bilgisizlik, eğitimsizlik, sokağa çıkamama, işsizlik, sağlık ve geçim sorunları gibi baş edilmesi güç olan bu ortak kaderi yaşıyor.
Ülkemizde yaşayan engelli ve engelli yakınlarının yaşadıkları en önemli sorunlardan biri de kendileriyle ilgili yasal düzenlemeler, haklar ve kendileri ile ilgili verilen hizmetler konusunda bilgi sahibi olamamaları. Engelliler ve yakınları için uygulamaya konulan hizmetler, haklar ne denli yararlı olursa olsun engelliler bu konularda bilgi sahibi olmadığı sürece düzenlemeler amacına ulaşmamakta, dolayısıyla bir fayda doğmamaktadır. Böyle bir önemli ihtiyaçtan yola çıkarak Fiziksel Engelliler Vakfı, başta engelli ve engelli yakınları olmak üzere kamuoyunun engellilikle ilgili her konuda bilgi ihtiyacını karşılamak, danışmanlık hizmeti vermek, ihtiyaç sahibi engelli ile hayırsever vatandaşlarımızı buluşturmak ***esiyle Mutlu Engelli Hattı Çağrı Merkezi Projesini hayata geçirmiş bulunuyor.
0212 444 6 000 numarası ile Türkiye’nin her noktasından arayan herkese engellilik konusunda hizmet vermeyi ve sağladığı önemli bilgilerle engelli ve engelli yakınlarının yaşamlarını iyileştirmeyi hedefleyen Mutlu Engelli Hattı’nın çalışan 10 kişilik personeli de yine engellilerden oluşuyor.