Zafer barışın en kısa yoludur.
Zafer barışın en kısa yoludur.
Yurtta sulh cihan'da sulh
KaLbim Bu Asrın Denqi DeğiL.
İstanbul’un işgal günleri; başta General Harrington olmak üzere bir kısım işgal kumandanları Pera Palas'ta salonunun bir köşesinde otururlar. Mustafa Kemal nedense dikkatlerini çeker. Kim olduğunu soruşturdular. ‘Mustafa Kemal’ olduğunu öğrendiler. Onlar için Mustafa Kemal, Birinci Dünya Savaşı'nın en ünlü şahsiyetlerinden biridir. Kendisine haber göndererek, masalarına davet ederler. Ama Mustafa Kemal’in cevabı hem nazik, hem kesindir:-“Burada ev sahibi olan biziz. Kendileri misafirdirler. Onların bu masaya gelmeleri gerekir.”
"İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben, ölümlü Mustafa Kemal; diğeri milletin içinde yaşattığı Mustafa Kemaller ülküsüdür. Ben onu temsil ediyorum. Herhangi bir tehlike anında ben ortaya çıktımsa, beni bir Türk anası doğurmadı mı, Türk anaları daha Mustafa Kemal'ler doğurmayacaklar mı?"
Mustafa Kemal ATATÜRK
Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim.
Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur.
" Âcizler için imkansız, korkaklar için müthiş gözüken şeyler kahramanlar için idealdir. " / Mustafa Kemal Atatürk
Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
Benim naçiz vücudum bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen payidar kalacaktır.
ATATÜRK
KaLbim Bu Asrın Denqi DeğiL.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)