Tarçının Faydaları
Tarçın yüzyıllardır hem yemeklere lezzet katmak için hem de sağlık amacıyla kullanılan bir baharattır. Tarçın diğer baharatlara oranla daha yüksek antioksidan özelliğine sahiptir. Bir çay kaşığı toz tarçında yarım kap yaban mersininde olduğu kadar antioksidan bulunmaktadır.
Çinliler yüzyıllardır tarçını sağlık amacıyla kullanmaktadır. Tarçın mide bulantısına, ishale, adet sancılarına iyi gelir. Ayrıca dolaşım sistemini de çalıştıran tarçının sindirim sistemi açısından birçok yararı vardır. Tarçının anti bakteriyel özelliği mide ülserine neden olan Kandida albikan ve helikobakter pilori bakterilerine karşı etki gösterir. Ayrıca tarçın ilaçla tedavi edilemeyen maya mantarı enfeksiyonuna da iyi gelir.
Yapılan bir araştırma tarçının bilişsel işlev üzerinde de etkili olduğunu ortaya koymuştur. Tarçının kalbe sağladığı faydalar uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır. Kan inceltici bileşenleri sayesinde dolaşımı kolaylaştıran tarçın kalbe ve hücrelere bol miktarda oksijen girmesine yardımcı olur. Her gün düzenli olarak belli bir miktarda alınan tarçın kolon kanserinin görülme olasılığını azaltır. Yaraların erken iyileşmesine yardımcı da olan tarçın boğaz ağrılarına, sindirime iyi gelir.
Herhangi bir rahatsızlığınız için tarçın almadan önce mutlaka bir uzmana danışınız.