Biçimlendirici ve özetleyici değerlendirmeler her sınıfın bel kemiğidir. Bu değerlendirmeler öğretmenlere öğrencilerinin sınıftaki ilerlemesini ölçebilmeleri için ihtiyaçları olan bilgiyi sağlarlar. Öğrencilerinize en iyi eğitimi verebilmek için, biçimlendirici ve özetleyici değerlendirmeleri birer rehber ve denetleyici olarak kullanabilirsiniz.
Belirleyici Araçlar: Değerlendirmeler öğrenciler güçlü ve zayıf oldukları alanları belirleyici araçlar olarak kullanılabilir. Biçimlendirici değerlendirmeleri yıl boyunca, öğrencilerinizin ana konuları ne kadar anladığını görmek için kullanın.
Konu-Ortası: Biçimlendirici değerlendirmeleri dersin ortasında, ne kadar yol katettiğinizi görmek adına kullanabilirsiniz. Sınıfınızdaki öğrenciler genel olarak belirli sorulara yanlış cevap vermişse, ünitedeki bu konuları daha sonra yeniden işleyebilirsiniz.
Resmi - ***ri Resmi: Biçimlendirici değerlendirmeler ***ri resmi olmalı ve sıklıkla yapılmalıdır. Sınıf tartışmaları, ödev soruları ve sözlüler biçimlendirici değerlendirme örneklerindendir. Özetleyici değerlendirmeler ise test, kompozisyon ve projeler gibi daha resmi değerlendirmelerdir. Bu değerlendirmeler her ünite sonunda sadece bir kere yapılır.
İlerleme Takibi: Biçimlendirici değerlendirmeler öğrencilerin bir konuya nasıl anladıklarını bilmenizi sağlar. Bir öğrencinin gelişimini izlemek için aynı değerlendirmeyi iki kez uygulayabilirsiniz, böylece yeni şeyler öğrendikçe notunu yükseltme şansı olacaktır.
Nihai Kavrama: Özetleyici değerlendirmeler öğrencilerin bir ünite veya derste neler öğrendiğinin bir belirleyicisidir. Öğrencilerin öğrenme yetilerini ölçmek ve bir ünite veya dönem için notlarını vermek için özetleyici değerlendirmeleri kullanabilirsiniz.