4 yıl önce hayatını kaybeden gazeteci Savaş Ay'ın Bodrum'un Torba mahallesindeki yazlığı, baba bir anne ayrı iki mirasçı kardeşi, bir kez daha karşı karşıya getirdi.
Gırtlak kanseri tedavisi gördüğü hastanede, 9 Kasım 2013 tarihinde, 59 yaşında hayatını kaybeden gazeteci yazar Savaş Ay'ın Torba'da sahibi olduğu yazlık, mirasçı iki kardeşi birbirine düşürdü. Kardeşler mahkemenin yolunu tuttu.
Yazlığı görmek için kente gelen Sanem Dolun Ay, diğer mirasçı Can Ay'ın 'konut dokunulmazlığını ihlal'den suç duyurusunda bulunması nedeniyle annesi Türkan Demir ile birlikte gözaltına alındı.
GÖZALTINA ALINAN ANNE KIZ SERBEST KALDI
Anne-kız, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan avukat Uslaş, anneyle kızının gece boyunca nezarethanede kaldığını belirterek, yaşananları şöyle anlattı: "İstanbul'da, Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava bulunuyor. O davada, bu evin mühürlenmesine ve de anahtarlarının teslimine dair verilmiş ara kararlar var. Burası boş ev niteliğinde olan, tereke malı olan bir evdir. Dün akşam müvekkillerim, bu evi bana göstermek istediler. Ben de arabayla bizzat kendilerini evin önüne kadar götürdüm. O sırada, meğerse yine kanuna aykırı şekilde Can Ay ailesiyle birlikte girmiş, kullanıyormuş. Dediğim gibi böyle bir yetkisi yok. Onun varsa müvekkilimin de var. Dolayısıyla kimse, kimseye üstün olmadığı için mirasçılık anlamında böyle bir yetkisi yok. Mahkemenin orayı, ona vermişliği de yok. İçeriden kendisinin eşi çıktı, kendisi ile ***et medeni bir konuşmamız oldu."