Boşnak köftesi
Malzemeler
600 gram dana kıyma (yağlı)
1 tane yumurta
2 diş sarımsak
2 buçuk yemek kaşığı zeytinyağı
3 buçuk su bardağı ince çekilmiş ekmek içi (bayat)
2 fiske tuz ve karabiber
Sosu için
İsteğe göre ceviz veya fındık içi
5 çorba kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
1 fiske tuz
2Nasıl hazırlanır?
Öncelikle soğanınızın ve sarımsağınızın kabuğunu soyun. Soğan ve sarımsakla fazla temas etmemek için rondodan geçirin. Soğanının suyunu süzerek köfte harcının kıvamının tam tutmasını sağlayabilirsiniz.
Derin bir kaba 600 gram kıymayı alın ve üzerine yumurtayı ekleyin. Soğan ve sarımsağı, ekmek içini, zeytinyağını tuzu ve karabiberi ekleyerek köfte kıvamına getirin. 100 er gramlık köfte şeklinde bölerek streç filmle üzerini kapatın ve dolapta 20-25 dakika kadar bekletin.
Dinlendirdiğiniz köfteleri tavada zeytinyağında önlü arkalı pişirerek tabağınıza dizin. Servis aşamasında sosunu hazırlarken yoğurt ceviz veya fındık içini, sarımsak ve tuzu karıştırın köftelerin üzerine dökün.Hazırladığınız bu köfteleri ekmek arasına koyarak da servis edebilirsiniz.