Ne söylüyorsun, nerede söylüyorsun, kime söylüyorsun dikkat et.İnsanda güzel olan yüzdür, yüzde güzel olan gözdür, ama insanı insan yapan ağzından çıkan sözdür. Hz.Mevlana
Ne söylüyorsun, nerede söylüyorsun, kime söylüyorsun dikkat et.İnsanda güzel olan yüzdür, yüzde güzel olan gözdür, ama insanı insan yapan ağzından çıkan sözdür. Hz.Mevlana
Geceler sessiz sessiz yağar
Yağar sabahlara kadar
Ağlama gönül ağlama
Bu sevda seni de yakar
Geceler uzun geceler sensiz
Geceler çekilmiyor sensiz
Geceler hüsran geceler ayaz
Geleceksen artık etme naz....
(Foto Teo)
Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
Yamuk ağaçtan doğru tahta çıkmaz. Aynen sözünde durmayan insanlardan düzgün insan çıkmadığı gibi…
Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
Parantez:
( Hazine’ye ait 450 ton altınının İngiltere’ye nedeni açıklanmayan altın gönderme konusu akillarda borç ödeyemez duruma düşen Osmanlı İmparatorluğunu hatirlatti.,
Devlet gelirlerini alacaklılar yararına yönetmek için Düyunu Umumiye’yi kabul etmiş; kolay toplanan vergi gelirlerini yabancılar toplamaya başlamıştı.
Benzer uygulamalar, farklı yöntem ve araçlarla günümüzde de yapılacağa benzemektedir...)
Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
Hayat bazen yanlış insanlar çıkarır karşına. Dışarıdan göründüğü gibi olmayan ve senin verdiğin değere layık olmayan insanlar.
Üzülmen için değil, tecrübe kazanman için.
Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
Parantez:
(Ağır Ölüm … Ağır ağır ölür alışkanlığının kölesi olanlar,
her gün aynı yoldan yürüyenler,
yürüyüş biçimini hiç değiştirmeyenler,
giysilerinin rengini değiştirmeye yeltenmeyenler,
tanımadıklarıyla konuşmayanlar.
Ağır ağır ölür tutkudan ve duygulanımdan kaçanlar,
beyaz üzerinde siyahı tercih edenler,
gözleri ışıldatan ve esnemeyi gülümseyişe çeviren ve yanlışlıklarla duygulanımların karşısında onarılmış yüreği küt küt attıran bir demet duygu yerine “i” harflerinin üzerine nokta koymayı yeğleyenler.
Ağır ağır ölür işlerinde ve sevdalarında mutsuz olup da bu durumu tersine çevirmeyenler,
bir düşü gerçekleştirmek adına kesinlik yerine belirsizliğe kalkışmayanlar, hayatlarında bir kez bile mantıklı bir öğüde aldırış etmeyenler.
Ağır ağır ölür yolculuğa çıkmayanlar, okumayanlar, müzik dinlemeyenler, gönlünde incelik barındırmayanlar.
Ağır ağır ölür özsaygılarını ağır ağır yok edenler,
kendilerine yardım edilmesine izin vermeyenler,
ne kadar şanssız oldukları ve sürekli yağan yağmur hakkında bütün hayatlarınca yakınanlar,
daha bir işe koyulmadan o işten el çekenler,
bilmedikleri şeyler hakkında soru sormayanlar, bildikleri şeyler hakkındaki soruları yanıtlamayanlar.
Deneyelim ve kaçınalım küçük dozdaki ölümlerden,
anımsayalım her zaman: yaşıyor olmak yalnızca nefes alıp vermekten çok daha büyük bir çabayı gerektirir.
Yalnızca ateşli bir sabır ulaştırır bizi muhteşem bir mutluluğun kapısına.)
Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
Kırdıysa sessiz kal sessizliğinden kırıldığını anlamıyorsa onsuz kal.
Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
Hayatta iki kör tanıyorum 1.si senden başkasını görmeyen ben 2.si beni göremeyen sen…
Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
Yatağına yatınca; yüreğinin sesinden uyuyamıyorsan, anla ki yalnızsın.
-Aziz Nesin
Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)