Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
"Hava yavaş yavaş kararıyor. Kışı unutturmayan bir soğukluk var havada ama rahatsız olunmuyor bu soğukluktan. Rüzgâr esiyor arada bir. Sayfam havalanıyor. Elimle sayfamın uçmasını engelliyorum. Rüzgâr her estiğinde bırakıyorum yazı yazmayı, rüzgâra karşı koyuyorum. Rüzgâr sayfamı alamayınca vazgeçip gidiyor. Sayfamı kaptırmadığıma göre devam etmeliyim yazmaya…
Havanın kararması hızlandıkça hissedilen soğuk da artıyor sanki. Ama diretiyorum, bu akşam üşümeyeceğim.
Rüzgâr sayfamla olan savaşından vazgeçip benimle uğraşmaya başlıyor. Beni daha çok üşütmek için daha hızlı esiyor. Kabul ediyorum, her esişinde soğuğu iliklerime kadar hissettiriyor ve titriyorum. Ama alt edemiyor beni, rüzgâr vazgeçene kadar sabrediyorum. Üşümemeye kesin kararlı olduğumu görünce geri dönüyor o da. Tam gittiğine sevinmişken her seferinde daha da güçlü dönüyor. Ve her seferinde beni daha çok etkiliyor.
Tek başıma savaşamayacağımı anlayınca bir sigara yakıyorum, yardımı olacağını sanarak. İlk nefeste ısıtıyor içimi. “Yanındayım üşüme” diyor. Rüzgâr gelene kadar 2 – 3 nefesten sonra muhabbetimiz koyulaşıyor sigarayla. Artık ona tamamıyla güveniyorum. Rüzgârın geldiğini anlayınca derin bir nefes çekiyorum sigaramdan. Tam sigaranın sıcaklığına sığınacakken sönüveriyor o da… Ruhsuz bir tütün sarması kalıveriyor ellerimde.
Rüzgâr fırsatı iyi değerlendiriyor ve beni mağlup etmeyi başarıyor; ÜŞÜYORUM!!! "
Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
Kırgındık
vefa ekip hainlik biçtiğimizden
kırgındık
gülmek yerine gözyaşı içtiğimizden
oysa bizim için sevmek
sevdiklerimizin adını
kalbimizde taşımaktı sonsuza dek
gelenler ise hep başkalarında yorulup
bizde mola verenlerdi
ve dinlendikten sonra
veda bile etmeden gidenlerdi
giderken de inancımızı yerle bir edenlerdi
çünkü biz yol bilmezlere hep duraktık
o yüzden de mutluluğa bu kadar ıraktık
kırgındık
ve hep kırıldığımızla kaldık
İyiliğimizdendi... İyiliğimizdendi ....
Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
O siralamada Ah! keske ben olsaydim..
Acik denizlere yol alsaydim ! (tebessum)
Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
- İnsanların size neler dediklerine değil, neler yaptıklarına bakın. O zaman onları daha iyi tanırsınız.
Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
- Bir erkek uğruna ağladığı kadını, bir kadın da affetmek istediği halde affedemediği adamı asla unutamaz.
Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
"“Dost” dendiğinde aklına ilk kim geliyorsa, sakın bırakma onu. Çünkü onun yokluğunu başkası kolay kolay dolduramaz."
Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
Eveeet..Bugun ilk kar "Ben geldim!" dedi. Hava su an -5, 6 civari ve ruzgarli , kar da yagiyor. Oh mis valla!
Mevlana`nin dedigi gibi " Kar taneleri ne guzel anlatiyor birbirine zarar vermeden de yol almanin mumkun oldugunu" . Hatta Nilufer`in söyledigi "Her yerde kar var , kalbin senin bu gece" mirildanarak ortama daha bir romantik hava kata bilirim ama malesef ..-30 derece soguklari dusununce ..
Neyse kahvemi iceyim ben!
Ne Mutlu Türk`üm Diyene!
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)