Sizlerde benim gibi çiçek seven biriyseniz onların bakımı hakkında birçok şeyi merak ediyor olmalısınız.Benim öğrendiğim kadarıyla sizlere aktarmaya çalışacağım çiçeklerin kış bakımı ne zaman ve nasıl yapılır bu konuda çiçeklerimi aldığım yere danıştım ve şu bilgileri aldım sizlerle paylaşmak istiyorum hemen öğrendikleirmi zaman kaybetmeden.

Eğer eklemek istedikleriniz olursa bize yorum bölümümüzden cevap yazabilirsiniz.

Ağustosun sonundan ve eylül başındna itibaren hava sıcakları düşmeye başlıyor eylül sonunda bitkiler uyumaya geçer bu uyku dönemine geçmeden önce yapmamız gerekenler şöyledir:Eğer çiçeklerimizin toprakları değişecekse mutlaka bu dönemde bunu yapmamız gerekiyor Ayrıca küçük saksı ise mutlaka büyük bir saksı ile değişmesi gerekiyor çiçeklerimizin saksılarını bir boy büyük olmak şartıyla saksılarını değiştirmemiz gerekiyor.

Sonuç olarak şunu eklemek istiyorum çiçeklerimizin kış bakımı Eylül ayının onundna itibaren başlar hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte bitkinin uyuma dönemine kadar devam eder bu arada çiçeklerinizin bakımlarını yapabilirsiniz.

Alıntı