Bazı yiyecekler çiğ olarak tüketildiğinde içerisinde bakterilerden dolayı sağlığımızı tehtit edebiliyor. O nedenle yiyeceklerin çoğunu pişirerek tüketmek gerekiyor. Ancak birazdan çoğu zaman pişirerek tükettiğimizin yiyeceklerin aslında çiğ tüketilmesi gerektiğini göreceksiniz. Üstelik bu yiyecekler çiğ halde tüketildiğinde bir çok hastalığa iyi gelerek şifa yerine geçiyor.

1İşte beslenme uzmanları tarafından çiğ olarak tüketilmesi gereken yiyecekler…

Brokoli:
Brokoli kanserle mücadelede oldukça yararlı bir besindir. Özellikle çiğ hali pişirilmişinden 3 kat daha faydalıdır.





2Lahana

Eğer lahanayı pişirirseniz içinde bulunan mirosinaz enzimini yok eder. Bu enzim kanser oluşumunu engelleyen çok önemli bir enzimdir . eğer lahananın kanser hastalıklarından korumasını istiyorsanız çiğ olarak tüketmeniz gerekiyor.




3Soğan

Yemeklere kavrulmuş bir şekilde bulunan soğan, sağlık açısından herhangi bir önem teşkil etmiyor. Ancak çiğ olarak tüketilen soğan bağışıklık sistemini koruma altına almasının yanında kalp hastalıklarından koruyor.





4Sarımsak

Soğan gibi sarımsağında çiğ olarak tüketilmesi gerekiyor.Çiğ sarımsakta bulunan kükürt bileşenleri kanser ile mücadelede oldukça etkilidir. Pişirmek bu etkiyi yok eder.






5Karnabahar

Yağ ve karbonhidrat bakımından düşük, folik asit, lif ve C vitamini açısından zengin bir sebzedir. Besleyici değeri çok yüksek olan karnabahar, diğer tüm Turpgiller ailesinin üyelerinde olduğu gibi kanserle mücadele eden maddeler içermektedir.

Farklı ve lezzetli bir karnabahar ziyafeti için karnıbaharı rendelemeyi deneyin. Bunu doğranmış kırmızı biber, siyah zeytin, kapari, zeytinyağ ve limon suyundan oluşan salataya ekleyin.





6Kara Lahana

eski çağlarda Avrupa’da en yaygın olarak tüketilen sebzelerden birisi de kara lahanadır. Kanserle mücadele etme özelliğinin yanı sıra, kara lahanada yüksek oranda C ve K vitaminleri, kalsiyum bulunmaktadır.

Bunların yanı sıra kadınlarda menapoz döneminden önce meme kanserini engellemeye ve yaşa bağlı makula dejenerasyonunu (sarı nokta hastalığı) önlemeye yardım eden beta karoten bulunmaktadır.

Lezzetli ve basit bir çiğ kara lahana salatası için lahanayı doğrayın, içine zeytinyağı, limon ve kara biber ekleyebilirsiniz.