Severek tükettiğiniz midye hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Zevkle tükettiğiniz midyeyi gelin bir de yakından inceleyin. İşte midye hakkında ilginç bilgiler.
1Midye Genel olarak denizlerde yaşasa da tatlı sularda da görülebilen midyegiller ailesinin bir üyesidir. Midye kabukları ile bilinir ve genellikle rıhtım direklerinde gemi diplerinde yaşayan bir canlıdır. Denizde açık halde bulunan midye ölüdür.
Bunun nedeni kaslarının işlevini kaybetmesidir. Ve açık kabuklu şekilde bulunan midyeleri toplamak tavsiye edilmez. İçerisinde çok fazla bakteri barındırır.
2Midye üremesi genellikle yaz aylarında olur. Döllenme işlemi suda gerçekleşir. Bu nedenle haziran aylarının başında genellikle midye tüketimi önerilmez.
3Midye başı olmayan bir canlıdır. Ayak kısmı ise kaslarla örülürdür. Midyenin ayak kısmı bir madde salgılar. Bu madde su teması ile katılaşır ve uzantılar oluşturur.
Bu uzantılar ise midyenin istediği yere giymesini sağlar. Midye gittiği yere yapışır. Ayrılmak istediği zaman ise ipliklerini koparıp gider.
4Midye beslenme amacıyla genellikle küçük kurtçukların olduğu yerleri seçer. Bu bölgeler ise genellikle denize lağım dökülen yerlere yakındır. Bu nedenle midye tifo mikrobunun bulaşması açısından oldukça tehlikeli olabilir.
5Midye alırken içerisindeki zarın koyu renkte olmamasına dikkat edilmelidir. İçindeki zar kısmının açık renkli olanları tercih edilmelidir. Koyu renkli olanlar çok beklemiş ve bayatlamaya yüz tutmuş midyeler olabilir.