Oldum olası kişisel gelişim kitaplarından haz almamışımdır ve bu tarz kitapları sürekli para tuzağı olarak görürüm. Beynine Forman At kitabını da ilk duyduğumda benzer düşünceler geçti aklımdan ve arka kapağına baktıktan sonra raftaki yerine geri koyup farklı kitaplara göz attım.
Fakat hayatımda ilk kez bir kişisel gelişim kitabı güzel olduğu için arkadaşım tarafından bana tavsiye edildi. Tabi ilk olması nedeni ile biraz şaşırtıcı geldi fakat arkadaş ısrarcı olunca insanın içinde bir merak oluşuyor.
Görünen o ki Barış Muslu iyi bir iş çıkartmış ve klasik kişisel gelişim kitaplarından farklı olarak farklı bir yöntem ile olaylara yaklaşmış. En azından okurken sıkılmıyorsunuz ve hep aynı şeyler demiyorsunuz. Kişisel olarak benim yine de hoşuma gitmese de kitabın içinde faydalı bilgiler olduğunu söyleyebilirim.
Fakat işin aslı hiçbir zaman değişmiyor. Kendi iradeniz olmadığı sürece bu tarz kitaplardaki hiçbir şey işinize yaramaz ve ilk başta kitabın özetini okuduğumda bırakma nedenimde buydu aslında. Her kişisel gelişim kitabının klasik bahanesi olan siz denemezseniz işe yaramaz cümlesi.