Kırık kalp hastalığı nedir?
Aşk acımız gerçekmiş! Terk edildiğimizde, aldatıldığımız da çektiğimiz o acı gerçekten de fizikselmiş. Hani şu omuzlara çöken ağırlık, mide sancıları, kalp ağrıları sadece his değil aşkın fiziksel acısıymış. En son yapılan araştırmalara göre aşk kalbimizi gerçek anlamda kırıyormuş… Detaylar haberimizde…
Literatüre kırık kalp hastalığı olarak geçen broken heart sendromu aslında nedir? İşte haberimizin detayları…
Kırık kalp hastalığı tam olarak nedir?
Japon bilim insanları tarafından son 20 yılda hayatımıza giren kırık kalp hastalığı duygusal ve fiziksel gerginlikler ile tetikleniyor. Genellikle kadınlar arasında görülen kırık kalp hastalığı ani duygu değişimleri, çeşitli üzüntüler, psikolojik sorunlar, sevgili veya eş tarafından terk edilme, ihanete uğrama, aldatılma gibi sebeplerle ortaya çıkıyor.
Sanıldığı kadar masum olmayan bu hastalık zamanla geçiyor fakat kalpte ve vücutta çeşitli hasarlar bırakıyor. Bu yıkıcı mutsuzluklar sonucu kalpte ve göğüste derin ağrılar hisseden hastalar kalp krizi riskiyle de karşılaşıyorlar.
Peki, aşk acısı ne zaman geçer hiç merak ettinizmi? Merak ediyorsanız haberimzii okuyabilirsiniz...
Bu tür rahatsızlıklar ile baş başa kalan insanların kalbinde bir tür balonlaşma oluşuyor. Balonlaşma sonucu kan basıncı düşüklüğü, kalp yetmezliği hatta bu şoka bağlı ölümler bile meydana gelebiliyor.
Oldukça tehlikeli olan bu hastalıklarla karşılaşan kişiler genellikle kalp kasılmaları şikayetleriyle hastaneye giderler. Uzman hekimlerle görüşmeler sonucu kalp ultrosunu çektiriyorlar.
Kalbin ne durumda olduğunu anlayabilmek adına anjiyografi yapan hekimler kalbin uç kısmındaki bu kasılmaları takip ederek uygun tedaviye başlıyorlar.
Ameliyat gerektirmeyen bu hastalık eğer zamanında belirlenirse hem psikolojik hem de kardiyolojik tedavisi birlikte yapılıyor.