Harem Güveci Tarifi



1 su bardağı tel şehriye
500 gr dana kuşbaşı
2 adet kırmızı yağ biberi
2 adet carliston biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için besamel sos
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Son süs olarak kaşar peynir


Öncelikle tel şehriye pilavını yapıyoruz. Şehriyeler kızarana kadar kavuruyoruz sıvı yağ ve tereyağ karışımı ile tuz ilave edip kavuruyoruz. Kızarım üzerine 1. 5 bardak su dökerek pişiriyoruz. Demlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra eti yağda kavuruyoruz. Haşlanmış ise değil ise de önce haşlıyoruz. Daha sora kavuruyoruz. İçerisine biberleri ilave edip kavuralım. Daha sora baharatları ilave edip üzerini geçecek kadar su koyup pişiriyoruz. Piştikten sonra pilav ile soteyi karıştırıyoruz ve fırın güveclerimize paylaştırın. Üzerine besamel sosu ve kaşar ilave edip 200 derece de üzeri kızarana kadar fırında tutuyoruz.