Milföy Çanağında Orman Kebabı
Orman Kebabı İçin
500 gram kuzu kuşbaşı et
1 adet büyük patates (küp küp doğranmış)
1 adet iri havuç (küp küp doğranmış)
1 kase bezelye
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 avuç soyulmuş arpacık soğan
5-6 diş sarımsak
1-2 adet küçük doğranmış yeşil biber
1 adet küçük küçük doğranmış orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Milföy Çanakları İçin
10 adet milföy hamuru
1 yumurta sarısı
Isıya dayanıklı 10 tane borcam veya toprak kap
Kapları yağlamak için 1 çay bardağı sıvı yağ
Süslemek İçin
Maydanoz
Orman Kebabının Hazırlanması
Etleri tencereye koyun kapağını kapatın sulandıktan sonra suyunu çekene kadar pişirin, Tereyağını ve doğranmış soğanları ilave edin, İyice kavrulan etlere tuz ve karabiber hariç bütün malzemeyi koyun, Üzerini geçmeyecek kadar ılık su ekleyin, Bir süre sonra kekik koyun ve yemek suyunu çekene kadar pişirin, Ocağı kapatıp suyunu çeken yemeğe tuz ve karabiber serpin, soğumaya bırakın.
Milföy Çanaklarının Hazırlanması
Ateşe dayanıklı küçük borcam veya toprak kapları bolca yağlayın, Milföy hamurlarını çukur kaplara yapıştırarak yerleştirin, Orman kebabını kaşık ile kaselere paylaştırın, Milföylerin kenarlarına yumurta sarısı sürün, 180 derecede ısıtılmış fırında milföyler kızarana kadar pişirin, Sıcak sıcak kaplardan çıkarın maydanozla süsleyip servis yapın.