Güveçte Sürpriz Tarifi


1 Adet Tavuk
300 gr mantar
5 Adet sivri biber
1 Adet domates
2 Adet soğan
2–3 Adet taze soğan
3 Diş sarımsak
Yarım çorba kaşığı soya sosu
1.5 Çorba kaşığı sirke
50 gr kaşar peyniri rendesi
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
Tuz, karabiber


Yemek tarifi yapılırken bu yemek türünde tavada sıvı yağ kızdırılarak dilimlenmiş soğanlar atılır ve bu soğanlar pembe rengini alana kadar kavrulur. Güveçte sürpriz tarifi yapılırken ardından kuşbaşı doğranmış olan tavuk eti soğanın üzerine eklenir. Etler renk değiştirerek yarı yarıya pişer duruma geldiğinde dörde kesilen mantarlar da eklenir. Karabiberini ve tuzunu da yeterli ölçekte ilave ettikten sonra mantarın suyunu çekmesi beklenir. Bundan sonra doğranmış domatesler ve biberler de eklenir. İri doğranmış soğan ve sarımsaklar ilave edilir. Soğan ve sarımsakların ilavesinden bir dakika sonra sirke ve soya sosu da ilave edilir. Yemek ateş üzerinden alınarak güveç kaplarına boşaltılır ve üzerine kaşar rendelenerek önceden ısıtılan 200 derecede kaşarlar eriyene kadar pişirilir ve bundan sonra fırından çıkarılarak soğumadan servis yapılır.