Kazan Kebabı







500 gram yağsız kıyma
4 adet patlıcan
4 adet domates
3 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
3 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber


Kıymayı tuz ve karabiberle birlikte yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Alacalı soyulmuş patlıcanları, ortadan ikiye kesip dilimleyin. Dört köşeli şişlere sıra ile patlıcan ve köfteleri geçirin. Mangalda köfte ve patlıcanların rengi dönene dek şişleri çevirerek hafif pişirin.
Köfte ve patlıcanları şişlerden çıkarıp, derin bir tencereye alın. Üzerine kabukları temizlenip, halka doğranmış domatesleri yayın. Dolmalık ve kırmızı biberleri elinizle küçük parçalara ayırıp, tencereye ekleyin. Ayrı bir yerde halka doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyip, tencereye ilave edin. Üzerine limon suyu gezdirin. Tuz, karabiber, yenibahar ve pulbiber ekleyin. Domates salçası ilave edin. Suyunu ekleyip, kontrol ederek pişirin. Sıcak olarak servis yapın..