Rosto köfte tarifi



1 kg. köftelik kıyma
1 adet yumurta
2 adet büyük boy soğan
1 su bardağı ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
İç dolgusu için
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kavanoz garnitür
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
1 adet yumurta beyazı
Sosu için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber


Köfte harcı malzemelerini iyice yoğurun. Diğer yandan iç dolgusunu hazırlamak için sarımsakları soteleyip önce garnitürleri, sonra ceviz ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Köfte harcını yayıp iç dolguyu içine yerleştirip rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta beyazını da sürüp önce yağlı kağıda, sonra alimünyum folyoya sararak önceden ısıtılmış 180 derece fırında otuz dakika pişirin. Salçayı suyla açarak sos kıvamına getirin. Köfteyi fırından çıkarıp çıplak hale getirin ve on dakika daha pişirin. Sürenin sonunda fırından çıkardığınız rosto köftenin üzerinde sosu gezdirip servis edin.