1933-1945 yılları arasındaki Nazi İmparatorluğu, insanlık tarihinin en büyük savaşını başlattı. İşte bu yahudi soykırımının gerçekleştiği bu katliamda rol oynayan 15 Nazi Partisi üyesi…
Hermann Göring: 2.Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası'nın Alman Hava Kuvvetleri komutanı, 1943'e kadar polis ve ekonomi bakanlığını yaptı ve aynı zamanda Reichsmarschall (Devlet Mareşali) rütbesine sahipti. Hitler'in iktidara gelmesiyle Prusya başvekili oldu ve akabinde Gestapo'yu kurdu. Çok iyi organize edilmiş bir olay olan Reichstag yangınını kendisi planladı ve yönetti. Hitler'e toplama kampları fikrini verdi ve yahudi, çingene, komünistler ve savaş esirlerini toplamaya başladı.
1934 yılında Gestapo'yu Himmler'e devretti. Bu olaydan sonra önceleri gizlice, daha sonraları Versailles Antlaşmasının geçerliliğini yitirmesiyle Alman Hava Kuvvetlerini (Luftwaffe) kurdu ve geliştirdi. Savaşın başlamasıyla beraber Luftwaffe dünyanın en etkili ve güçlü hava kuvvetleriydi. Bunun tek sebebi Herrman Göering'in eski bir pilot olması ve gerek pilotluğun gerekse hava kuvvetlerinin sıkıntılarını yakından bilmesidir.
Savaş bittikten sonra,karısı ve çocuğuyla beraber bir Amerikan karargahına gidip teslim oldu. Göring o kadar büyük bir isim yapmıştı ki Amerikan askerleri bile kendisine çok büyük saygı gösteriyordu. Bazı Nazi subayları suçlarını inkar ederken, Herrman Göring çoğu suçlamayı kabul etti ve Hitler'e bağlılığını son dakikaya kadar sürdürdü. Mahkemenin hakkında verdiği idam kararından sonra, potasyum siyanür kapsülünü içerek hayatına son verdi.
Ilse Koch: Siyasi suçlu hapishaneleri'nin komutanı Karl Otto Koch'un eşi olan Ilse Koch, Buchenwald Toplama Kampı'nda mahkumlara karşı sadist davranışları ve acımasızlığından dolayı Buchenwald Cadısı olarak ünlenmiştir. Dövmeli vücutlara düşkünlüğü ile tanınan Ilse Koch öldürttüğü esirlerin derilerindeki dövmeleri kesip çanta, eldiven, gece lambası, hatta işlemeli iç çamaşırı yapmıştır.
15 Ocak 1951′de yayınlanan kararla, cinayet ve ciddi fiziksel istismara teşvik suçundan müebbet hapis cezası aldı. 1 Eylül 1967′de hücresinde demir parmaklığa bağladığı çarşaf ile kendini asarak intihar etti.
Joseph Goebbels, 1933-1945 yılları arasında Halkı Aydınlatma ve Propaganda Bakanlığı yapmış Alman politikacıdır. Adolf Hitler'in en yakın arkadaşlarından biri ve en sadık yandaşıydı. Goebbels 1921 yılında Heidelberg Üniversitesi'nde 18. yüzyıl romantik draması üzerine yazdığı tezle felsefe doktorasını tamamladıktan sonra, önce gazeteci daha sonra da banka memuru ve borsacı olarak çalıştı.
1933'de Nazilerin iktidara gelmeleriyle propaganda bakanı oldu. İlk işlerinden biri Yahudiler ve Nazi karşıtı yazarlar tarafından yazılmış tüm kitapları Berlin'in Bebel Meydanında yaktırmak oldu. Sonrasında giderek Almanya'daki bütün haber kaynakları üzerinde tam kontrol sağladı.Goebbels son ana kadar Hitler ile Berlin'de kaldı. Hitler'in intihar etmesinin ardından Üçüncü Reich'ın Şansölyeliğini yaptı. Son saatlerinde karısı Magda Goebbels ve altı çocuğu ile beraber yaşamına son verdi.
Franz Stangl,2.Dünya Savaşı Nazi Almanyası'nda Sobibor İmha Kampı ve Treblinka İmha Kampı'nın komutanıydı. 1931′de yasadışı NSDAP üyesi oldu. Odilo Globocnik'in altında çalışarak 1942 yılında Polonya'ya nakledildi. Stangl Eylül 1942 Mart arasında Sobibor İmha Kampı komutanı oldu. Savaşın sonunda Stangl kimliğini gizledi ve Sobibor İmha Kampından arkadaşı SS subayı Gustav Wagner ile İtalya'ya kaçtı.
Roma Katolik Piskoposu Alois Hudal, bir Nazi sempatizanı olduğu için bir Kızıl Haç pasaportu kullandırtarak Suriye'ye kaçması için yardımcı oldu. Stangl eşi ve ailesi 1948′de üç yıl geçirecekleri Suriye'ye kaçtılar ve oradan 1951 yılında Brezilya'ya göç ettiler. Nazi avcısı Simon Wiesenthal tarafından izi sürülerek Brezilya federal polis tarafından 28 Şubat 1967′de tutuklandı.
Treblinka İmha Kampında 400.000 Yahudinin öldürülmesinden sorumlu tutuldu fakat ifadesinde sadece görevini yaptığını ve vicdanının rahat olduğunu belitti. Stangl ömür boyu hapse mahkum edildi. 28 Haziran 1971 tarihinde Düsseldorf cezaevinde kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.
Potsdam şehrinde doğan Blobel 1.Dünya Savaşı'ndan sonra, mimar olarak çalıştı ve 1924′ten 1931′e kadar bu mesleği icra etti. İşini kaybettik sonra Nazi Partisine ve SS'e katıldı. Sovyetler Birliği'nin Alman istilası esnasında, Ukrayna'da aktif olan “Einsatzgruppe C'in Sonderkommando 4a” ekibini yönetti. Einsatzgruppen'in siyasal ve ırksal istenmeyen kişilerin olduğu “Tasfiye etme” programından sorumlu oldu. Kiev'de Babi Yar katliamı'nda Blobel, öncelikle sorumluydu.
Alkol bağımlılığı yüzünden 13 Ocak 1942′de görevinden kovulan Paul Blobel, Eylül 1947′de Einsatzgruppen duruşmasında 59,018 kişinin infazından sorumlu tutuldu ve 8 Haziran 1951′de Landsberg Hapishanesinde asılarak idam edildi.
Josef Kramer: Belsen kasabı olarak bilinen Kramer 1931′de Nazi Partisine, 1932′de SS'e üye oldu. 1934′de Dachau'da gardiyan oldu. 1940′da Rudolf Höss'ün yardımcılığına getirildi. 1942′de Hauptsturmführer rütbesine yükseltildi. 1944′de Auschwitz Birkenau toplama kampından Bergen köyü yakınlarındaki Belsen'e transfer oldu.