Kayın Ağacının Yararları
KAYIN AGACI – FAGUS ORİENTAÜS
Diğer İsimleri: Akgürgen – Kızılağaç
Kullanılan Kısımları : Ağaç, kabuğu, yaprağı, odunu
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı:
Ağaç kabuğu kaynatılır, suyundan bir miktar içilirse, ishali keser, ateş düşürür. Romatizmanın bütün çeşitlerinde ilkbaharda kayın ağacı gövdesinden sızan usare içilir. Diğer zamanlarda ağaç kabuğu kaynatılıp içilir.
Haricen Kullanılışı:
Yüzdeki lekeleri, çilleri çıkarır, aynı zamanda mevcut kılları döker.
Kullanılışı:
Kayın ağacı kabuğu, yaprağı, odunu kaynatılır. Bu su ile yüz yıkanır. Vücuttaki istenmiyen kılları temizlemek içinde aynı su kullanılır.