Kayın Ağacının Yararları
KAYIN AGACI – FAGUS ORİENTAÜS

Diğer İsimleri: Akgürgen – Kızılağaç

Kullanılan Kısımları : Ağaç, kabuğu, yaprağı, odunu

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı:

Ağaç kabuğu kaynatılır, suyundan bir miktar içilirse, ishali keser, ateş düşürür. Romatizmanın bütün çeşitlerinde ilkbaharda kayın ağacı gövdesinden sızan usare içilir. Diğer zamanlarda ağaç kabuğu kaynatılıp içilir.

Haricen Kullanılışı:

Yüzdeki lekeleri, çilleri çıkarır, aynı zamanda mevcut kılları döker.

Kullanılışı:

Kayın ağacı kabuğu, yaprağı, odunu kaynatılır. Bu su ile yüz yıkanır. Vücuttaki istenmiyen kılları temizlemek içinde aynı su kullanılır.