Sırt Ağrılarının Alternatif Tedavisi
Tanımı: Çeşitli durumların belirtisidir. Bel kemiği kemikleriyle, kalça kemikleriyle veya bu oluşumlarla ilgili kaslarla olduğu gibi, uzaktaki bir organla da ilgili olabilir.
Nedenleri: Sırtta bulunan ağrı nedenleri, disk kayması, kas incinmeleri, seyrek kullanılan kaslara aşırı yük bindirilmesi gibi nedenler sayılabilir. Zatülcenp ve adi soğuk algınlığında da sırt ağrısı sık görülür. Kötü duruş alışkanlıkları ve kas spazmlarına neden olabilecek sinirsel gerginliklerde sırt ağrısı nedeni olabilir.
Önerilen Tedavi Biçimi:
Cam bir su şişesinin içine ve yansına kadar saf zeytinyağı konulup, ardından küçük parçalara, ayrılmış portakal kabuklan eklendikten sonra 2 hafta süresince güneş alabilecek bir yere bırakılıp, gerektiğinde söz konusu ağnlı bölgeye hafif masajlarla sürülerek kullanılır.
* Bir litre suyun içine yeteri miktarda (su üstüne çıkmayacak şekilde) mısır püskülü katılıp kaynatıldıktan sonra elde edilen mayi masaj yapmak suretiyle kullanılır.
* 200 gram kadar kuş üzümü ve bir çorba kaşığı sedef otu bir litre su ile birlikte kaynatılır, elde edilen mayinin için temiz bir bezi batırıp çıkarttıktan sonra sıkılmadan söz konusu ağnlı bölgeye sanlır.
* Bir miktar taze ve güneş altında toplanmış papatya çiçeği mce kıyıldıktan sonra bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Gerektiğinde şişe çalkalanarak, iyice süzüldükten sonra söz konusu ağrılı bölgeye masaj yapılarak yedirilir.
* Bir miktar karanfil bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Gerektiğinde şişe çalkalanarak, iyice süzüldükten sonra söz konusu ağrılı bölgeye masaj yapılarak yedirilir.
* Bir yemek kaşığı hardal tohumu havanda dövülüp toz haline getirildikten sonra, ince kıyılmış kuru incir ile birlikte karıştırılıp söz konusu ağrılı bölgeye sürülerek üzeri sıcak bir bezle sarılır.
* Bir miktar taze ve güneş altında toplanmış kekik ince kıyıldıktan sonra bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Gerektiğinde şişe çalkalanarak, iyice süzüldükten sonra söz konusu ağrılı bölgeye masaj yapılarak yedirilir.
* İri bir lahana’ nın geniş yapraklan kaynatılıp, ağnlı bölgeye sıcak bir halde konulur ve soğumasına yakın sıcak olan yenisi ile değiştirilir.
* Bir adet sulu limon sıkılıp aynı oranda gliserin ve saf alkol ile kanştınldiktan sonra söz konusu ağnlı bölgeye sürülür.
* Bir litre süt’ ün içine ince kıyılmış mine çiçeği’ nin kurutulmuş dallarından, bir yemek kaşığı kadarı, birlikte bir taşım kaynatılarak, bir tatlı kaşığı havanda dövülerek toz haline getirilmiş keten tohumu eklendikten sonra iyice karıştırılıp, meydana gelen mayi bir beze sürülerek söz konusu ağrılı bölgeye bağlanır.
* Bir kahve fincanı bademyağı ile bir tatlı kaşığı dövülmüş sarısabır kanştırılıp, kısık ateşte hafifçe ısıtıldıktan sonra söz konusu ağnlı bölgeye masaj yapılarak yedirilir.
* İyice kıyılmış bir çorba kaşığı yaban yasemini, üç çorba kaşığı havanda dövülerek toz haline getirilmiş keten tohumu ve bu kanşımı lapa haline getirecek kadar eritilmiş kuyruk yağı katılıp iyice kanşımldıktan sonra elde edilen lapamsı merhem, söz konusu ağnlı bölgeye sürülür.
* Aynı miktarda ve ince kıyılmış karanfil, zencefil, kimyon ve çadır çiçeği’nin içine yeteri miktarda (macun kıvamına gelecek kadar) süzme bal katılarak iyice kanştınldıktan sonra sabah, akşam birer tatlı kaşığı yutulursa faydalı olur.