Beyaz Kelebek Kopya Hayatlar / Morpheus


“Sence bu kaçıncı hayatın Johnson?”


İlk insanlardan günümüze kadar evren ve yaşamla ilgili pek çok şey söylenegelmiştir. Filozoflar, düşünürler, ermişler ve diğerleri… Hemen hepsi tüm bu şaşaalı varoluşa başka başka anlamlar yüklemişler. Bir kısmı da her şeyin anlamsız ve saçma olduğunu düşünmekten kendini alamamış.


Her ne kadar ünlü filozof Descartes “Düşünüyorum o halde varım” diyerek varlık konusuna kendince bir nokta koymuşsa da tartışmalar bununla bitmemiş elbet. Evrenin gerçekten var olup olmadığı binlerce yıllık bir tartışma konusu olarak günümüze kadar varlığını sürdürmüş.


Varlık konusunda filozoflar tarafından ortaya atılmış birbirinin tam aksi olan pek çok görüş var. Evrenin niteliği konusunda her şeyin sadece maddeden ibaret olduğunu savunan materyalist görüşlerden tutun da Berkeley'in aslında hiçbir şeyin gerçek olmayıp her şeyin sadece rüya gibi bir algısallıktan ibaret olduğu fikrine varıncaya kadar uzanan bir tartışma söz konusu. Son zamanlarda ileri sürülen Hawking'in çok boyutlu evrenler modeli ve ortaya yeni atılan paralel evren teorileri de bu tartışmaya farklı bir boyut katıyor.


Peki gerçek ne? Biz gerçekten var mıyız? Yoksa rüyadaki varlıklar gibi var olduğumuzu sanan bir algısallıktan mı ibaretiz? İşte bu konuyu ele alan bir kitap Beyaz Kelebek Kopya Hayatlar.


Kitabı ilk elinize aldığınızda kendinizi birden bir polisiye maceranın içinde buluyorsunuz. Belli ki yazar evrenin sorgulanması gibi derin bir konuyu okuyucusunu sıkboğaz etmeden polisiye bir kurgu ile almayı tercih etmiş. Kitabın ilerleyen bölümlerinde kahramanımız Johnson’un psikolojik iç hesaplaşması ön plana çıkmaya başlıyor. Şizofrenik düşüncelerle gerçek arasında sıkışıp kalan Johnson’un neyin gerçek neyin düş olduğunu anlama çabası kitaba mistik bir gizem katıyor.


Beyaz Kelebek lakaplı bir siber suçlunun yaptığı birbirinden esrarengiz gösterilerle sonuna kadar temposunu düşürmeyen kitap bu açıdan okuyucularını heyecanlı ve gizemli bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyor. Kitabın sonunda ortaya çıkan gerçek ise oldukça şok edici bir final niteliği taşıyor.


Ülkemizde oldukça az görünen bir tür olan bilimkurguda kalem oynatan yazarımızın ilk kitabı olduğunu da hatırlatmakta yarar var.


Kutlu yayınevinden çıkan ve Morpheus adlı yazara ait olan kitabın arka kapak yazısı şöyle:


Tarihin karanlık sayfalarından günümüze uzanan dünyanın en eski sırlarından biri gün yüzüne çıkıyor. Profesör Richard dostu Profesör William'ın esrarengiz bir şekilde kaybolmasının ardından Beyaz Kelebek lakaplı esrarengiz ve gizemli bir siber suçlunun izini sürer. Keşfettiği sır sayesinde doğaüstü güçlere sahip olan Beyaz Kelebek hem Richard'ın hem dünyanın hem de evrenin kaderini değiştirebilecek derecede önemli bilgilere sahip birisidir...
Tüm çıplaklığıyla gerçeği öğrenmeye ve onunla cesurca yüzleşmeye hazır mısınız?
“Beyaz Kelebeği takip edin!”


İyi okumalar dileğiyle...