Tutkulu piyanizmi, güçlü tekniği ve ödülleri ile klasik müzik severlerin büyük beğenisini toplayan ve son yılların en heyecan uyandıran piyanistlerinden Martina Filjak, İstanbul Resitalleri kapsamında dinleyicileriyle buluştu. Filjak, Nef’in ev sahipliğinde 12 Aralık Salı günü, Sakıp Sabancı Müzesi the Seed'de çok özel bir performans sergiledi.
Son yıllarda dünyanın en çok heyecan uyandıran piyano virtüözlerinden biri olarak kabul edilen Martina Filjak, 12 Aralık Salı akşamı Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de konser verdi. Filjak, Nef’in ev sahipliğinde İstanbul Resitalleri kapsamında verdiği konser ile dinleyicilerine unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı. Klasik müziğe ilgisiyle tanınan İrden-Hakan Ulusoy, Neriman-Necati Zincirkıran, Tilda-Erol Tezman, Vural Gökçaylı, Zeynep Germen gibi cemiyet hayatından özel davetlilerin katıldığı keyifli konserde Filjak, güçlü tekniği ve başarılı performansı ile dinleyenleri büyüledi.
Resitalde Haydn, Bach/Busoni, Bach/Liszt, Donizetti/Liszt eserlerini çalan ünlü piyanist, özellikle İstanbul Resitalleri'nde ilk kez seslendirilen Liszt'in “Majestleri Sultan Abdülmecid Han için Donizetti'nin Marşı üzerine Görkemli Parafraz” eseri ile büyük beğeni toplayarak İstanbul programını sonlandırdı.
Beethoven Özel Ödülü Sahibi
2009 Cleveland Uluslararası Piyano Yarışması’nda Altın Madalya kazanan Martina Filjak’ın Beethoven Özel Ödülü, Maria Canals Piyano Yarışması Birincilik Ödülü (Barcelona), Viotti Piyano Yarışması ve Busoni Piyano Yarışması ödülleri de bulunuyor. Martina Filjak, Amsterdam'da Concertgebouw; Berlin'de Konzerthaus; New York'ta Carnegie Hall; Boston’da Jordan Hall; Milano'da Sala Verdi; Paris'te Salle Gaveau; Viyana'da Konzerthaus; Hannover'da NDR Hall gibi önemli salonlarda sahneye çıkıyor.
Repertuarında 30'dan fazla piyano konçertosu bulunan sanatçının Nef'in ev sahipliğinde verdiği resital öncesinde konuklar, Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki "AI Weiwei Porselene Dair" Sergisi'ni de gezme imkânı buldu. Nef, sanata olan yaklaşımı ve verdiği destekle, geçen sene de Mozart’ın 2 asır boyunca kimsenin ulaşamadığı, seslendirilmeyen ve kayda alınmayan konçertosunu, ilk kez Türkiye’de seslendirilmesini sağlamıştı.