Bizim aile sürekli çiftçilikle ugraşır yıllardır çocuklugum köyde geçti benimde bildigim tek birşey varsa soğanın kilosunu 30 kuruştan 40 kuruştan satardık tarladan çıkarken yıl olmuş 2017 soğanın kilosu halen 40 kuruş 30 kuruş ama gübreye zam mazota zam herşeye zam geliyorda mahsule neden gelmiyor bir türlü bunu anlamış degilim demek isterdim belkide ama bunu ***et iyi anlıyoruz artık .
Bu hükümet a partisi b partisi mevzusu degil aslında mesele siyasi parti karalamakta degil şimdi gitseniz bir karadeniz insanına fındıktan kazanabiliyormusun desen kazanamıyoruz der size anlatırda anlatır derdini anadolu insanına gitsen buğday, arpa , soğan , şeker pancarı , ayçiçegi vs gene söyledigim gibi yıllardır fiyatlarda bir oynama yok fakat asıl fiyat tüketiciye geçerken öyle bi derecede oynuyor ki tarladan çıkışı ile pazarda veya markette satılışı bir ürünün arasında daglar daglar fark var resmen buna sebep olan devlet mi diyenler olabilir komisyoncular ilaveciler vs belkide bu fiyatlara geliyor fakat devletin üretim kurumları mahsüllerin taban fiyatlarını belirleyen oldugu için özel sektörde olan firmalarda ya ondan çok az bi miktar fazla ödeme yapıyor yada devlet kota getiriyor örnegin devlet sana pancar kotası veriyor diyor ki şu kadar getireceksin fazlasını ben almıyorum sonra ne oluyor yurt dışından ithal ediyoruz kazanan kendi çiftçin degilde ithal ettigin ülkenin çiftçisi oluyor bir bakıma aslında bizim ihracat etmemiz gerekirken ve bunu yapacak gücümüz varken neden ithal ediyoruz buna aslında çözüm bulunmalı .
İyi şeyler her zaman görünürde oluyorsa fakat kötü şeyler gözükmüyorsa öncelikle araştırılmalı bazen gördügümüz bile sahte olabiliyorken inanmak çok saçma .