Fatih Terim, 1,5 Sezon İçin 3 Milyon Euro Kazanacak

Galatasaray'la 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Fatih Terim, sarı-kırmızılı kulüpten toplam 3 milyon euro kazanacak.

Fatih Terim, 1,5 Sezon İçin 3 Milyon Euro Kazanacak

Galatasaray'la 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Fatih Terim, sarı-kırmızılı kulüpten toplam 3 milyon euro kazanacak.

Galatasaray, Fatih Terim'le 4. kez sözleşme imzaladı. Tecrübeli teknik adam, sarı-kırmızılı kulüple saat 16.00'da başlayan imza töreniyle resmi imzayı attı.

ALACAĞI PARA BELLİ OLDU

Galatasaray, Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğü görevi için Fatih Terim ile 1.5 futbol sezonu için (2017-2018 futbol sezonu 2. yarısı ve 2018-2019 futbol sezonu) anlaşmaya varılmıştır. Buna göre kendisine 2017-2018 futbol sezonu 2. yarısı için 1.000.000 EUR ve 2018-2019 futbol sezonu için 2.000.000 EUR ücret ödenecektir. Ayrıca Türkiye Süper Ligi Şampiyonluğu durumunda kendisine her bir sezon için 500.000 EUR başarı primi ödenecektir."

Galatasaray Futbol Takımı'nın başına getirilen Teknik Direktör Fatih Terim için bir imza töreni düzenleniyor. Türk Telekom Stadyumu'nda düzenlenen törende Terim'in yanı sıra Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de yer alıyor...

Dursun Özbek'in açıklamaları şöyle:

Olayı kelimelerle anlatmak çok kolay değil. Galatasaray'a ömrünü vermiş ve Galatasaray'ı zirveye taşımış ve Galatasaray'la zirveye çıkmış bir teknik direktör Fatih Terim. Tudor ile olan ilişkimiz hafta başında bitti. Ligler devam ediyor. Devrenin son maçına çıkacağız. En süratli şekilde hoca eksiğimizi tamamlamamız gerekiyordu.

Galatasaray'ı özellikle son haftalardaki performans düşüklüğünde şampiyonluğa taşıyacak tek isim Fatih Terim'dir. Hocamı aradım ve "hocam bir buluşalım" Kendisi de Galatasaray ananelerine yakışır şekilde "Başkanım emriniz olur" dedi. Buluştuğumuzda ne ücret talep ettiğini sordum, kendisi "Başkanım siz bu soruyu sormamış olun. Ben Galatasaray'a 1974 yılında imza attım ve sözleşmem hala sürüyor" dedi.

Galatasaray'a hoşgeldin hocam diyorum.

Fatih Terim'in açıklamaları ise şöyle:

"SÖZLEŞME SÜRESİ ÖNCE 20 OCAK'A KADAR"

ayın başkanımız çok güzel şekilde izah etti. İki şey konuştuk biri ekonomi, diğeri süre. Sürenin önce 20 Ocak'a kadar, seçilirlerse arkasından mayısa kadar olacağını konuştuk.

Benim hayatım burada geçti. zaman zaman ayrılıklar oluyor ama ayrılıklardan ziyade bağlılıklar daha ağır basıyor. Galatasaray'ın son aylardaki durumuna baktığımızda neden olmasın diyen benim, elimi taşın altına sokmam gerektiği için buradayım. Telaşlanmamalıyız ama acele etmeliyiz. Genel olarak ilkleri yapmış böyle bir markanın yeni ilkleri yapması gerektiğini düşünüyoruz. Başkan, yönetim, ben ve tüm G.Saray çalışanları muhteşem Galatasaray taraftarının takımıyla birleştiği andaki başarıyı ortaya koymak için buradayız. Bütün Galatasaraylılar bir araya geldiği zaman çok büyük işler yaptığımız ve yenilerini yapmamız gerektiği de aşikar.

"GÖZTEPE MUHTEŞEM BİR CAMİA"

İki gün sonra çok da sevdiğim ve renktaşımız olan Göztepe ile oynayacağız. Muhteşem bir camiadır o da. Bugün ilk idmanıma çıktım. zamanımıza var ama çok da fazla değil. Kollarımızı sıvamalıyız, eksiklerimiz gidermek için.

"TUDOR'A TEŞEKKÜRLER"

Sevgili meslektaşım Tudor için Galatasaray'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

"SOL BEK ALACAĞIZ"

Sol bekimiz yok. Sol ayaklı sol bekimiz yok. Olan da ameliyat oldu. Kadromuza bir sol bek alacağız. Oyun felsefemizi en kısa zamanda oturtmaya çalışacağız. Yeterki şu maçı kazasız atlatalım. Buca maçından önce bazı arkadaşlarımıza izin verebilirim. Çünkü mental yorgunluğu olanlar var. Bir rapor paylaşacağım başkan ve yönetimle. Mevcut oyuncuların performansını yukarıya çekmenin en önemli transfer olduğunu düşünüyorum.

HAKAN BALTA VE DE JONG...

Bugün mesela Hakan Balta olsaydı sol bek oynayacaktı. Ama geçn takıma gönderildiği ve listede olmadığı için oynatamıyoruz. De Jong'u da çağırdım bizle beraber antrenmana çıkması için.

"1-2 KALİTELİ TRANSFER GEREK"

Galatasaray'ın Avrupa'da olması lazım. Onun için de sezon sonunda bulunacağınız yerler belli. Kadronun iyi bir kadro olduğuna yürekten inanıyorum ancan bazı yerlere de ihtiyaçlar olduğunu düşünüyorum. Bir iki kaliteyi işin içine sokmak gerekir diye düşünüyorum. Scout arkadaşlarımızla konuşacağız, yönetimle konuşacağız bu konuları.

"BAŞKANA CAROLE'Ü SORDUM"

Carole ile ilgili bir soru sormuştum başkana. Burada yok, kiralık ama bizim oyuncumuz sonuçta. Birkaç gün içerisinde bir liste hazırlayacağız.

Derbilerde ve diğer maçlarda Galatasaray'ın amacı üstünlük kurmak, 3 puan almak ve bunun için her hamleyi yapmaktır. Her maç aynı ciddiyetle devam eden bir Galatasaray olmalı. Kaybederken de o reaksiyonu göstermek benim için çok önemli.

"YARDIMCILARIM YERLİ VE YABANCI OLACAK"

3-4 gündür Emrah Bayraktar kardeşimiz oradaydı. Bugün de benle olmasını istedim idmanda. Yardımcılarım arasında yerli de yabancı da olacak. Yolumuzun kesiştiği, bu camiaya hizmet etmiş birçok arkadaşımız var. onlardan bir grup oluşturmayı düşünüyorum. Yerli olur, yabancı olur... Bir liste yapacağım ve başkanla paylaşacağım.

ANLAŞMANIN TWITTER'DAN BİLDİRİLMESİ...

Uzun zaman önce, yaklaşık 10 ay önce evde otururken kızlarım Buse ile Merve'nin fikriydi bu Twitter'dan mesaj atma fikri. "Baba eğer bir gün anlaşırsan böyle bir tweet atarak bildirelim" demişlerdi. Başkanla anlaştıktan sonra kızlarımla o konuşmamız aklıma geldi ve "Başkan eğer mümkünse 10 dakika önceden Twitter'dan bildirmek istiyorum" dedi. O da onay verince böyle bir tweet atıldı. Gerçi hacklenme falan olmuş diyorlar ama!..

"ŞİMDİ KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM ETME ZAMANI"

Galatasaray bu ülkenin en önemli değerlerinden bir tanesidir. Şimdi kaldığımız yerden devam etme zamanıdır. Geçmişte yakaladığımız başarıların üzerine çıkacak başarılar elde etmek için buradayım.