kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Toplam 1 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 1 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    Nartaneside - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Uzak duя huzuя veя!
    Üyelik tarihi
    08.Ocak.2016
    Mesajlar
    19,824
    Mentioned
    1221 Post(s)
    Tagged
    27 Thread(s)

    Hindi nasıl pişirilir, Hindi pişirmenin püf noktaları Nelerdir?



    Hindi pişirmenin püf noktaları nelerdir?
    Büyük bir çoğunluğun tercih ettiği üzere bütün hindiyi, temizlenmiş ve dondurulmuş olarak satın aldınız. Oda sıcaklığında çözülmesi için beklettiniz. Boyun kısmı ve ciğer gibi iç organlarının hindinin iç kısmında ayrı ayrı poşetlerde olduğunu hatırlatalım. Tavuk ciğerine oranla oldukça büyük olan ve kızarttığınızda tadı kırmızı eti andıran hindi ciğeri oldukça lezzetli olur, daha önce denememiş olanlara önerimiz olsun.

    Hindinin içinden çıkan ciğeri nasıl değerlendirebileceğimizi öğrendik, istersek iç pilav yapımında da kullanabiliriz. Peki ya boynu? Bol suda yıkadıktan sonra haşlayıp, yağlı suyundan pilav, çorba ya da hindi tarifinde detaylarını paylaştığımız gravy sos yapımında faydalanabilirsiniz.

    Ortalama 4-5 kilogram büyüklüğünde satılan hindinin iç kısmını kanı çıkana kadar bol suda yıkadıktan sonra kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Her ihtimale karşı üzerinde kalan küçük tüyleri de almak için but kısımlarından tuttuğunuz hindiyi ocak üzerinde tütsüleyerek pişirmeye hazır hale getirin.

    Buraya kadar bir ameliyat yaptığınızı düşünebilirsiniz, ön işlemler tamam sıra geldi hindiyi yakışıklı hale getirmeye.

    Hindi nasıl kızartılır?



    Hindiyi daha kısa sürede pişirmek ve yumuşak hale getirmek ve derisini nar gibi kızartmak için önceden marine etmek, ilgi ve şefkat göstermek şart.

    Pişirme işlemi öncesinde CookZone’dan Fırında Salamura Tavuk için detaylarını öğrendiğimiz salamura işlemini yılbaşı hindimize de sakınmadan uygulayabiliriz.

    Diğer bir yöntem: Tane karabiber, defne yaprağı, ada çayı gibi baharatların yanı sıra zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve sirke bulunan bol suda bütün hindiyi buzdolabında bir gün kadar bekletebilirsiniz. Kararında limon suyu ve sirke gibi asit içeren bileşiklerin bulunduğu bu karışım, baharat tadının hindi etine işlemesini ve etin dağılmadan muntazam bir şekilde dilimlenebilmesini sağlayacaktır.

    Ek olarak pişerken daha aromatik ve lezzetli olmasını istiyorsanız derisinin altına otlarla ve baharatlarla tatlandırdığınız tereyağlarından koyabilirsiniz. Bu şekilde hem hindi etinin lezzeti daha çok ortaya çıkar hem de daha nefis bir şekilde kızarır. Aklınızın bir köşesinde bulunsun.


    Bütün hindi nasıl pişirilir?

    Fırında bütün halde nar gibi kızarmış, iştah açan bir hindinin tadına bakmak için marinasyon karışımı şart. Oranlarını hindi ve yılbaşı hindisi tariflerinde paylaşmış olduğumuz tereyağı ve zeytinyağı (hatta bir arada) yanı sıra asit içeren bir içerik örnek olarak limon suyu, kızarmasını ve derinin gerilmesini sağlayacak tuz, hindiye renk ve tat vermesi için arzuya göre bir parça bal, domates salçası ve hardal kullanmayı tercih edebilirsiniz. Küçük bir kapta karıştırdığınız marinasyonu hindinin üzerine eşit olarak dağılacak şekilde masaj yaparak sürün. Pişme esnasında yanmaması için bu aşamada biberiye, fesleğen gibi kuru baharatlara çok fazla yer vermemeye özen gösterin.

    Marine ettiğiniz hindiyi, pişme esnasında suyunu salacağı için sığ olmayan derin ve büyük bir fırın tepsisine yerleştirin. Piştikten sonra da estetik bir görünüm alması ve uslu durması için hindiyi ısıya dayanıklı bir ip yardımıyla but kısımlarından bağlayın. Kanat kısımlarını tahta şişler ya da ip yardımıyla gövdeye sabitleyin. Kurumaması için üzerini alüminyum folyoyla kapattıktan sonra fırına uğurlayın. Son yarım saat kala alüminyum folyoyu çıkarmayı unutmayın.

    Marine ettiğiniz hindinin iç kısmını, tadındaki ağırlığı alması ve baharat ferahlığını damakta bırakması adına kök sebzelerle doldurmak ve sonrasında sos yapımında kullanmak tercih edilen bir yöntem.

    Yılbaşı sofralarının aranılan tadı kestaneli iç pilavı ayrı olarak hazırlayıp, fırında pişen hindiyle servis edebileceğiniz gibi diri bir halde hazırladığınız iç pilavı hindinin iç kısmına doldurduktan sonra kendi suyunda fırında pişirebilirsiniz. Oldu mu size hindi dolması? Elinize sağlık.

    Çeşitli markalardan dondurulmuş olarak satın aldığınız hindiyi, marine ettikten sonra yanında verilen pişirme torbası içinde kendi suyunda yumuşacık pişirmeniz de mümkün. Bu yöntemde battal boy pişirme torbasını hafif bir şekilde unlamayı ve bir kürdan yardımıyla birkaç yerinden delmeyi unutmayın yeter.

    Derin bir tencereniz var ve temizlenmiş bütün hindiyi bol suda haşlayıp, pişirme işlemini fırında tamamlamak istiyorsunuz. Paşa gönlünüz bilir, suyundan da pilav ve çorba yaparız. Özellikle hindi etinin suyundan yapacağınız pilavın çok lezzetli olacağının da altını çizelim.

    Hindi Göğüs

    İçin için pişmesi ve çiğ kalmaması için ideal hindi pişirme sıcaklığına 160 derece diyebiliriz. Pişirme torbası ya da alüminyum folyo kullanmayı tercih edecekseniz ısıyı 175 dereceye kadar çıkartabilirsiniz.

    Hindinin ağırlığı ve fırın tiplerine göre değişiklik gösterebilecek hindi pişirme süresinin; 4-5,5 kilogram hindi için 160 derecede 3-3,5 saat olduğunu söylemek mümkün. İç pilavla doldurulmuş hindi için ortalama yarım saat daha katabilirsiniz.

    Mutfak ya da hindi termometreniz varsa ibre içi doldurulmamış bütün hindi için 75, doldurulmuş hindi için 80 dereceyi gösteriyorsa işlem tamam.

    Ortalama 8-10 kişinin afiyetle doyacağı, yılbaşı ya da davet sofralarınız için hazırlayabileceğiniz bütün hindiyi, fırından çıkardıktan sonra 10-15 dakika kadar dinlendirin ve parçalara ayırıp servis edin. Tadına tam olarak varabilmek için göğüs etinden mutlaka bir parça tadın. ''Uzun uzun hindi pişirmeye vaktim yok'' diyenlerinizi de düşündük, onlar için de yapımı pek pratik, lezzeti şahane bir video hazırladık. Hindi etinden şahane bir sofra kurarken vakitten de tasarruf etmenizi sağlayacak kendileri. Hadi öyleyse, ağız tadınızın daim olduğu bir yıl olsun.

    Alıntıdır.
    Konu Macera tarafından (02.Şubat.2018 Saat 14:26 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Zeytinli Ekmekle, Katı Yumurtalı ve Hindi Fümeli Sandwich Tarifi
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Yemek Tarifleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 21.Ağustos.2016, 14:37
  2. Yılbaşı Menüsü Hindi Tarifi
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yiyecekler hakkında bilmeniz gerekenler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 20.Aralık.2015, 13:23
  3. Kahve Falında Hindi Görmek
    Konu Sahibi aRZuU Forum Fal Dünyası
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 25.Kasım.2015, 17:35
  4. Sarımsak Ezmeli Hindi Rosto
    Konu Sahibi MeyRa Forum Et,Tavuk ve Deniz Ürünleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 03.Mart.2014, 02:47
  5. Elma Soslu Bademli Hindi
    Konu Sahibi MeyRa Forum Et,Tavuk ve Deniz Ürünleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 21.Şubat.2014, 05:44

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort