Oyunculuğun babası, hepimizin hayranlıkla izlemeye doyamadığı Münir Özkul’u 93 yaşında kaybettik. Işıklar içinde uyu Mahmut Hoca! :(
Oyunculuğun babası, hepimizin hayranlıkla izlemeye doyamadığı Münir Özkul’u 93 yaşında kaybettik. Işıklar içinde uyu Mahmut Hoca! :(
Bak evlat ;
Bu hayatta sadece ve sadece
Şarkılar yalan söylemez..! Münir Özkul
Mekanın Cennet Olsun Ustam
Allah Ragmet Eglesin üzüldüm.
Türk tiyatrosu ve Yeşilçam ın gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından biriydi. güle güle büyük usta mekanın cennet olsun..Böyle sanatcılar gelmez bir dahaa
Allah rahmet eylesin.
Tadilat dolayısıyla kapalıyız.
Öğretmen deyince hepimizin aklında beliren ortak bir isim var. Disiplinli, bazen sert cezalar uygulayan ama bir o kadar da yufka yürekli ve sıcak kalpli… Hababam Sınıfı’nın sert mizaçlı, yufka yürekli Mahmut Hocası,
1. Mahmut Hoca: “Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur.“
hababam-sinifi-mahmut-hoca-replikleri-32. Sınıfta arkadan bir ses gelir.
“Mööööö“
İnek Şaban: Ulan!
Mahmut Hoca: Kim o inek?
Şaban: Benim efendim.
hababam-sinifi-mahmut-hoca-replikleri-6
3. Mahmut Hoca: Çocuklar Ekrem Bey nerede?
Domdom Ali: At kaçırdı hocam.
Mahmut Hoca: Ekrem Bey at mı kaçırdı?
Domdom Ali: Hayır, at Ekrem Bey’i kaçırdı.
hababam-sinifi-mahmut-hoca-replikleri-5
4. Hababam sınıfı kopyaları hazırlamıştır. Mahmut Hoca derse gelir.
Mahmut Hoca: Sözlü yapıyorum.
Sınıf: Hocam biz yazılıya çalışmıştık.
hababam-sinifi-mahmut-hoca-replikleri-4
5. Hababam Sınıfı okuldan kaçmak için tünel kazar. Tünelin sonu Mahmut Hoca’nın odasına çıkmaktadır. İnek Şaban önce bunu fark etmez ama sonra durumu anlar ve Mahmut hocayla yüz yüze gelir:
İnek Şaban: Aaa Mahmut Hoca… Mahmut Hoca’ya bakın yaa… Mahmut Hoca da kaçmış… Sen de mi kaçtın? Hayret tünelde karşılaşmadık. (Tünele eğilir) Arkadaşlar gelmeyin bu tünelin ucu … bir yere çıktı.
hababam-sinifi-mahmut-hoca-replikleri-2
6. Hababam Sınıfı yine kapıcı Veysel Efendi’yi kandırıp “Mahmut Hoca’nın emriyle Uganda Cumhurbaşkanı’nı karşılamaya gidiyoruz,“ diye okuldan kaçmışlardır. Okula dönüşte Mahmut Hoca’yla karşılaşırlar.
Mahmut Hoca: Hoş geldiniz çocuklar, Uganda Cumhurbaşkanını gördünüz mü, nasıldı?
İnek Şaban: Size selamı var efenim.
hababam-sinifi-mahmut-hoca-replikleri-7
7. Hababam Sınıfı’nın öğrencilerinden Boncuk okuldan ayrılmak üzeredir. Babası okul taksitlerini ödeyememiştir. Paragöz müdür Boncuk’u hemen okuldan atar. Hababam Sınıfı hüzünlüdür. Bahçenin merdivenlerinde oturup vedalaşmak için Boncuk’u beklerler. Boncuk neşe içinde merdivenlerden iner.
Damat Ferit: Haydi güle güle boncuk…
Boncuk: Gitmiyorum ki!
Damat Ferit: Nasıl yani?
Boncuk: Mahmut Hoca okul taksidimi ödemiş!
hababam-sinifi-mahmut-hoca-replikleri-8
8. Damat Ferit, çocuğunu bırakacak kimse bulamayınca okula getirmek zorunda kalmıştır. Mahmut Hoca, Ferit’in çocuğu olduğunu öğrenir.
Mahmut Hoca: Ne yaptın evladım?
Damat Ferit: Sevdim hocam.
Mahmut Hoca: Peki.
hababam-sinifi-mahmut-hoca-replikleri
9. Damat Ferit, okula gizlice bebeğini getirmiştir. Mahmut Hoca da Ferit’in bu sırrını saklamaktadır. Yıl sonu müsameresi sırasında okul müdürü bebeğin varlığını öğrenir.
Müdür: Durdurun bu rezaleti! (Çocuğu göstererek) Bu kimin bu?! Kiminse bu çocuk çıksın ortaya!
Damat Ferit: Çocuk benim!
Müdür: Tabii, başka kimin olabilir, serseri herif! (Mahmut Hoca’ya döner) Okulumda neler dönüyor, sizin haberiniz yok Mahmut Bey. Aşk olsun!
Mahmut Hoca: Yanılıyorsunuz, her şeyden haberim var.
Müdür: Yaaa? Bunu bana neden söylemediniz?
Mahmut Hoca: Siz… (Duraksar) Anlayamazsınız!
Müdür: Şimdi bir müfettiş gelse, bu rezaleti görse ne cevap verirdiniz? Bana okulu mu kapattıracaksınız? Ben size o maaşı okulda disiplini sağlamanız için veriyorum!
Mahmut Hoca: Bundan sonra vermezsiniz! Kendinize eli sopalı bir yardımcı bulursunuz!
Müdür: Şimdi hemen okulu terk edecek bu serseri.
Mahmut Hoca: Hayır! Bir yere gitmeyecek!
Müdür: Öğrencinin önünde tartışmayalım! Bu okulda son kararı ben veririm!
Mahmut Hoca: Çocukların hayatlarıyla ilgili kararları da ben veririm.
Müdür: İleri gidiyorsunuz!
Mahmut Hoca: Siz ileri gidiyorsunuz! Ben tüccar değilim! Eğitimciyim!
Türk Sineması en büyük ustasını Mahmut Hocasını kaybetti :(
O bizlere hababam sınıfı filmleriyle ; hayatta kopya çekerek hiçbir yere varılmayacağını, herkesin emek vererek ve çalışarak yükseleceğini çok iyi anlattı. Rabbim mekanını cennet eylesin. Nurlar içinde uyusun.
Ne kadar yükseIirsen, uçmayı biImeyenIere o kadar küçük görünürsün.
Allah rahmet eylesin nur içinde yatsın inşallah
Allah rahmet eylesin.
Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)