Bir insanın hayatının en önemli anlarından biri belki de okula başladığı ilk gündür, aynı şekilde okulun son günü de bir o kadar önemli olabilir. Sizler için hazırladığım bu videoda öğrencilerin okula başladığı ilk gün çekilmiş fotoğrafları ve son gün çekilmiş fotoğrafları karşılaştıran bir liste hazırladım. Umarım hoşunuza gider.Zaman olgusu, iki yüz bin yıldır dünyayı tavaf eden insanoğlunun algılayabildiği kadarıyla doğrusaldır. Yani bir nehir gibi daima akar. O yüzden bir geçmiş ve bir gelecekten söz edebiliriz. Fotoğraftaki minik kızın anaokuluna başladığı ilk gün ve bitirdiği son gün gibi. Bunların dışında bir de şimdi denen bir olgu vardır ki mesela fotoğrafta gördüğünüz bu genç adam için bir zamanlar şimdi, okula başladığı ilk gündü daha sonra da okulu bitirdiği son gün oldu. Mesela şimdi, yani şu anda, yeryüzündeki tüm insanların paylaştığı bu ortak mikro saniyeler geçmişe dönüştü bile. Yani geçmiş aslında şimdilerden meydana gelen bir olay bütünü. O halde bizim için önemli olan nedir biliyor musunuz? Şimdiyi en dolu haliyle yaşamak. Fotoğrafta gördüğünüz bu hanım kız, hem okula başladığı günü hem de mezun olduğu günü fotoğraflayarak şimdiye bir değer katmış. Tüm bu şimdiler, geçmişle bütünleştiğinde de değerleri katlanmış ve ortaya bakınca hepimizi tebessüm ettiren bu güzel kareler çıkmış. Mesela sol tarafta gördüğünüz bu genç adam bir zamanlar annesinden kısayken, zaman için de annesini de sollayıp genç bir delikanlı olmuş. Bu fotoğraf ise diğerlerinden biraz daha farklı, hem geçmiş hem de şimdi adına photoshop denen teknolojik nimet sayesinde bir arada. Bu arada kerate neredeyse hiç değişmemiş. Burada ise, aynı duvarın önünde okulun ilk günü ve okulun son günü çekilen iki fotoğraf aynı karede.Bu arada Benim gözüme ilk çarpan çocukceyizin büyüdükçe zayıflamış olması oldu. Şimdilerimizi biz tasarladığımız için geçmişimizde ne olduğunu da biliyoruz. Mesela bu delikanlılar okulun ilk günü en iyi arkadaşlarken okulun son günü de en iyi arkadaş kalmayı başarmışlar. Yani bu denklemdeki bilemediğimiz tek şey gelecek oluyor. O halde, zaman sürekli akan bir nehirse bizler de sisli bir havada nehirde kayıkla seyahat eden yolcularız. Mesela bu hanım kız doktor olacağını biliyor muydu? Bu karedeki arkadaş da ana okulundan liseye kadar olan serüvenini her bir sınıfın sonunda fotoğraflayarak paylaşmış bizimle. Çokta güzel bir anı olmuştur eminim. Bu minik dostumuz da biraz somurtkanmış okula başladığı ilk gün; ama ne tesadüftür ki son gün de aynı somurtkanlığı devam ediyor. Yukarıdaki Fotoğrafta tepsinin üstünde, Okulun ilk gününde Shaylyn’i tebrik ederiz yazıyor. Alttaki fotoğrafta da tahmin edebileceğiniz gibi aynı yazının son gün için olanı var. Bu fotoğrafı ilk gördüğüm zaman sol taraftaki miniği erkek sanmıştım o yüzden sağ tarafta, elinde lisenin son günü pankartını tutan hanım kızı görünce ufak çaplı bir şok yaşamıştım. Bilmiyorum sizin evinizde de var mıydı ama çocukken duvardan boyunun ne kadar uzadığını teyit etmek dünyanın en büyük ***elerinden biriydi benim için. Başkalarının da bizimle aynı duyguları paylaşıyor olması sevindirdi.